Priročna omaka, s katero prelijemo testenine, njoke ali zrezke, odlično pa se obnese tudi kot nadomestek klasične paradižnikove mezge na pici in v lazanji. Bučkin ragu je brezmesna različica priljubljene mesne omake, ki je hitreje nared in se v vročih poletnih dneh veliko bolj prileže. Zelenjava jo naredi bolj svežo in lahkotno, ker pa se… odprta kuhinja več »
Več iz medija
Fuži z bakalarjem: morsko kosilo, pripravljeno v hipu
Obstajajo ljudje, ki od bakalarja bežijo z zatisnjenim nosom, in obstajamo ljudje, ki si to pretolčeno polenovko na debelo mažemo na beli istrski kruh. Ko... odprta kuhinja več »
Sadna kupa, namesto smetane pa presenečenje
To sladko priporočilo vseh starih kuharskih knjig še danes pogosto zaokroži nedeljsko kosilo. Naredimo tokrat tako, da bo pričakovano postalo nekaj posebnega... odprta kuhinja več »
Božanski slani mafini
S tako pripravljenimi mafini, v katerih se skrivajo rikota, parmezan in jajčevci, boste lahko nadomestili priloge, kot so krompir, riž ali polenta. Ker so ti... odprta kuhinja več »
Te poletne zelenjave ne smete pospraviti v hladilnik
Ste vedeli, da ta zelena in osvežilna sestavina pravzaprav sodi med sadje? Ker vsebuje kar nekaj vode, je pomembno, pri kakšni temperaturi jo hranimo. V... odprta kuhinja več »
Preprosto ribezovo pecivo z beljakovo kapico
Preverjen recept, ki gre v gorenjski družini iz roda v rod in ga imajo radi tudi otroci. Tudi vi ga boste pogosto pripravili. Ribez je zrel, ima katera kak... odprta kuhinja več »
Če ne veste, kam z vsemi češnjami, naredite ta sirup
Češnje v sirupu bodo zvezda pri postrežbi sladic. Z njim prelijte kolače, sladoled, izboljšajte cesarski praženec … Takšen sirup je rešilna bilka za takrat, ko... odprta kuhinja več »
Če ostane posoda v pomivalnem stroju umazana, najprej preverite...
Pomivalni stroj precej olajša življenje, ker vemo, da bo pomil posodo namesto nas, pa se tudi raje lotimo resne kuharije. Kljub temu pa se včasih zgodi, da... odprta kuhinja več »
Bučkin ragu, s katerim boste obogatili poletna kosila
Priročna omaka, s katero prelijemo testenine, njoke ali zrezke, odlično pa se obnese tudi kot nadomestek klasične paradižnikove mezge na pici in v lazanji.... odprta kuhinja več »