sobota, 10. december 2022

Konec nedolžnosti

Plaz, ki se je usul ob »aferi Lindav«, bo odnesel naivno predstavo, češ da so aprilske volitve »vrnile besedo stroki«. delo več »

Kavbojci in Indijanci

Aktualni dogodki ob menjavi ministrice za notranje zadeve Tatjane Bobnar potrjujejo nekatere izkušnje volilnih zmag in propadov politike novih obrazov. dnevnik več »

Vlado Miheljak, kolumnist

Robert Golob je že večkrat pokazal, da je kljub nekaterim nespornim voditeljskim in upravljavskim talentom (še vedno) politični analfabet. Zato se mu nenehno... dnevnik več »

Zastoj v Gibanju

 

Naj spomnim na moj prispevek v Dnevniku 14. septembra z gornjim naslovom, kjer sem Robertu Golobu, premierju, predlagal, da določi definicijo stranke Gibanje... dnevnik več »+

JNA

Nevarni norci

Današnji norci so lahko kaj hitro jutrišnji morilci, za svojo stvar pa lahko pridobijo dovolj veliko sledilcev. delo več »

Obljube so poceni

Zdaj bi bila nujna jasna ministrova beseda, da je prihodnost zasebnih zavarovalnic samo v popolni integraciji v javni zdravstveni sistem – ali pa jih ne... delo več »

Padla je vlada

Vladne spletne strani so dopoldne iz še neznanih razlogov doživele izpad. Skoraj zagotovo ne gre za to, da bi pozabili podaljšati domeno, zato izkoristimo... argument več »

Generatorji upanja

Vojna v Ukrajini nikakor ne pojenja. Vsak dan poslušamo o novih grozodejstvih, ki jih povzroča neselektivno bombardiranje civilistov. Priča pa smo tudi... dnevnik več »

Je leto naokrog

 

Zemlja na svoji poti okoli Sonca na dan prepotovala 2,6 milijona kilometrov, v minulem letu torej okoli 940 milijonov. delo več »

Golob bo odprl prvo kuverto

Pred manj kot mesecem dni, 14. novembra, je predsednik vlade Robert Golob v podporo Tatjani Bobnar prišel v državni zbor, kjer so poslanci obravnavali... dnevnik več »

Novi oblastniki, stare igre

Bil je eden tistih oktobrskih dni, ne sončen, ne meglen, a vseeno jesensko svetel. Na tak dan si lahko samo hvaležen za zadnje pošiljke toplote. Na kolesu ti... dnevnik več »

Zasuk v kulturi

Pri nas vlada prepričanje, da ustvarjalci živijo na veliki nogi, saj jih financira država. A nedavna raziskava in vidni primeri izkoriščanja razkrivajo... argument več »

Spoprijemanje z negotovostjo

Športne poškodbe so vse pogostejše. Intenzivni treningi, natrpani urniki tekmovanj, ki ne omogočajo dovolj počitka, in ekstremizem – pehanje za novimi in... dnevnik več »

Politiki so kot konzerve, 3.

Pod gornjim naslovom je pred dnevi Stefano Lusa v Dnevniku objavil komentar, v katerem kritično obravnava prakso, po kateri nekateri župani to funkcijo... dnevnik več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Večer Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Mladina Ekipa Necenzurirano Insajder Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo