četrtek, 21. september 2023

Anatomija ponudbene inflacije

Spodnja grafika avstrijske centralne banke izjemno dobro ilustrira anatomijo ponudbene inflacije v letih 2021-2023. Prvi impulz je prišel po post-covidnem... damijan.org več »

Rdeče bombice

Če nepomembne stvari postanejo temeljni del našega življenja, je to lahko škodljivo. Preveč nepomembnega nas odmika od realnega življenja. delo več »

Neučinkovitost države

 

Moja država – moje razočaranje. Saj v resnici ne vem, kdo me je bolj razočaral. Nesposobni voditelji ali državljani, ki, če se le da, molzejo državo in s tem... dnevnik več »+

Prevajanje.net

Mesto kot igrišče

Ljubljana je danes bolj kot kdaj prej mesto podobe, namesto da bi aktivno spodbujala družbene procese, ki bi pomagali graditi sodobno in solidarno mesto. delo več »

Kdo se boji Glasu ljudstva?

V četrtkovi Tarči (14. 9. 2023) na RTV SLO je predstavnica stranke SDS Jelka Godec s samoizpraševanjem oziroma z izjavami, da ulica diktira sprejem zakonov v... dnevnik več »

Vzemi ali pusti

Približno 847 milijonov evrov je vreden vladni predlog odprave plačnih nesorazmerij in prevedbe delovnih mest na novo plačno lestvico, ki ga je ministrica... dnevnik več »

Ekološki ekstremisti in migranti

Skozi dolgo in ozko dolino je ob obilnih padavinah Derno občasno zalila deroča voda, ki je povzročala veliko škode in smrtnih žrtev. Problem je skušal rešiti... dnevnik več »

Vox Populi in Anže Logar

Glas Vox Populi je tokrat na vrh naših najpopularnejših politikov uvrstil predsednico države in premierja. Kar štejem za glas razuma. Le čudim pa se lahko... dnevnik več »

Toksična mešanica

 

Stranka, ki jo je notranja obveščevalna služba v več deželah razglasila za nevarno za demokracijo, je glas že več kot petine Nemcev. delo več »

Pesem Sirin

 

Kratka ruska pravljica. Opomin, da je v tem svetu veliko mitologije, pravljičnosti in da to presega ozke okvire tega, kar nam nudi Hollywood. jinov svet več »

Seks in moralna panika

Treba je preseči pogosto politično motivirane epizode moralne panike in v šolo vpeljati strokovno utemeljeno, vključujočo in letom primerno spolno vzgojo. delo več »

Desa Muck, pisateljica

Starši bi se morali seznaniti z vsemi informacijami o spolno prenosljivih boleznih in možnostih najučinkovitejše zaščite ter se ne bi smeli pustiti zavesti... dnevnik več »

Letni vrh reševanja pred peklom

Splošna razprava v generalni skupščini OZN v New Yorku je edini vsakoletni dogodek, kjer se na enem mestu zberejo svetovni voditelji ali vsaj večina njih. Iz... dnevnik več »

Žepni obvoz

Družba je razvita natanko toliko, kolikor je uspešna pri smotrni porabi javnih resursov za javno dobro. delo več »

Papež je komunist

Priznam, da je to bombastičen naslov, toda ni zrasel na mojem zelniku, saj sem ga prebral v medijih. Prva misel po prebranem naslovu je bila, da bo naš... dnevnik več »

Poziv k odstopu vodstva SFC, 2.

V zvezi z očitki, zapisanimi v javnem pismu z zgornjim naslovom, podpisnikov Aleksandra Popovskega in Gorana Vojnovića, ki je bilo objavljeno v Dnevniku 12. 9... dnevnik več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Večer Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Mladina Ekipa Necenzurirano Insajder Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo