sobota, 22. januar 2022
Diagnoza: abortus

Živimo v časih, ko papeževo izjavo o egoizmu milenijske generacije, ki da ima raje domače živali kot pa otroke, objavijo vsi glavni mediji – kot... disenz več »

Parni Valjak – Predstavi je kraj

Ta album sem kupil, hm, 40 let nazaj. Leta 1982. To je bil ob Riblji Čorbi (Uživo) najboljši “živi album” tistega časa. Zanimivost tega (dvojnega) albuma je... damijan.org več »

Litva in mi 

Janša se vede kot tista mati iz znane sodbe Davidovega naslednika, ki je bila iz zavisti pripravljena razklati svojega otroka na dvoje, da bi ga ohranila. delo več »+

Tajvanski kompas

Sedanji predsednik slovenske vlade ima Tajvan rad že 25 let. Osebni nazor je zdaj pomešal z ravnanjem države, ki jo predstavlja. delo več »

Sporna predsednikova odlikovanja 

Presenečen sem pred dnevi spremljal podelitev odlikovanj zaslužnim možem našega zdravstva. Podelitev je bila presenetljiva zato, ker je naš predsednik zelo... dnevnik več »

Ekonomski učinki cepljenja 

Omikronova različica novega koronavirusa, ki je nekajkrat bolj kužna od prejšnje delte, se je na srečo pokazala kot manj tvegana za težji potek bolezni. Kar pa... dnevnik več »

Ne najbolj prijetna obletnica 

Prva obletnica predsedovanja za ameriške predsednike običajno ni najbolj prijetno obdobje. Začetna podpora praviloma upade in zakonodajna učinkovitost tudi,... dnevnik več »

Glejte gor ... in okrog

Je vloga strokovnjakov zgolj, da dajo strokovne nasvete, odločitve pa nato sprejemajo politiki (po svoji modrosti, kolikor je pač premorejo)? delo več »

Vzpon in padec Joeja Bidna

ZDA so dokaz razklanosti sodobnih družb na nepomirljivi levico in desnico, pripravljenost obeh na prevlado pa je že grožnja sami instituciji demokracije. delo več »

Bitka za Pacifik

Na straneh slovenske vlade berem, da smo v izjemno dobrih odnosih z Indijo in se pripravljamo na spopad s Kitajsko. Indijcem smo z najvišjega vrha skozi... dnevnik več »

Povezovanje in sodelovanje

Trenutno smo priča velikemu tekmovanju med političnimi igralci o tem, kdo je bolj za povezovanje z drugimi strankami. In vsi bi bili v sredini, zato da bi jih... dnevnik več »

The Who – Baba O’Riley

Meni najljubša pesem The Who. Sicer ene najbolj avtodestruktivnih skupin vseh časov. Legendarni večni boj med dvema frontmanoma – Rogerjem Daltreyem in... damijan.org več »

Nadstandardni zapor

S predvidenim proračunom bi lahko rešili tako problem novega zapora, obnove gradu in možnosti integracije zapornic spet v družbo. delo več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Večer Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Mladina Ekipa Necenzurirano Insajder Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo