nedelja, 3. julij 2022

Kandidatska bera

V nasprotju z levoliberalno organizacijsko amebo je desnica organizirana okoli dveh naoljenih strankarskih struktur. delo več »

Enotni k miru?Ne, k orožju ...

 

Srečata se Američan in Rus – bili so časi, ko se je to še dogajalo. Prvi se hvali, kako pri njih deluje demokracija in pojasni: »Mi gremo lahko pred Belo hišo... dnevnik več »+

Prevajanje.net

Poletna Lastovka

Seveda je bila pred njegovim lokalom daleč najdaljša vrsta, "govoril" pa je vsaj pet jezikov, čeprav je meni tistih šest, sedem stavkov, ki jih je znal, v vseh... mešanec več »

Moja dilema: Elektrika ali Pliš?

Originally posted on DAMIJAN blog: Popoldne na Radiju.SI, ko so zapored zavrteli Zadnjo ljubezensko pesem (priredbo Pankrtov, ki je boljša od originala) in Raj... damijan.org več »

Epizoda 35: Srečno, Lenart!

Po skoraj petih letih sodelovanja pri Pod črto podkastu odhaja Lenart novim izzivom naproti. Zato smo za vas pripravili posebno podkast epizodo. podčrto več »

Spontani splav Zahoda

Ko so Združene države 24. junija zapustile cono enakosti spolov ter krenile na pota caristične »mačo politike«, je Rusija postala bolj zahodna od... delo več »

Kdo pljune in lula dlje?

 

Začetek počitnic je za otroke bolj pričakovan kot vstop v novo (šolsko) leto. Nestrpnost in pričakovanja dosežejo vrh s podelitvijo spričeval, kar še zlasti... dnevnik več »

JORDANIJA

 

»Vsa potovanja imajo skrivne cilje, katerih potnik ne ve.« – Martin Buber Priložnost ponujena, ne vrne se nobena je razširjen slovenski pregovor.... blaž simončič več »

1698

Poklicnim raziskovalcem so že od nekdaj v veliko pomoč ljubiteljski raziskovalci. Ti niso vezani na projekte, sredstva in časovne omejitve. delo več »

Digitalna vojna

Na ukrajinskih območjih pod rusko okupacijo pogosto prihaja do izpadov elektrike in interneta, kar pušča prebivalce popolnoma odrezane od preostalega sveta in... argument več »

Igra na zaupanje

Zaupanje. Ta beseda je bila na torkovem posvetu z naslovom Aktualni izzivi spremljanja in obvladovanja nalezljivih bolezni v prihodnje izgovorjena večkrat.... dnevnik več »

Jan Konečnik

Prometni strokovnjaki si pri načrtovanju očitno niso predstavljali, da bodo naše avtoceste nekoč tako obremenjene, kot so danes. Ocenjena največja zmogljivost... dnevnik več »

Reševanje vojaka Andreja

Konec prejšnjega tedna smo bili priče velikega napora za »face savinga« (reševanja  ugleda, reputacije…) generalnega direktorja RTVS Slovenija. Pa bo uspel? Po... igor kadunc več »

Konec skrivalnic v Natu

Tudi za države, kot je Slovenija, ki so dolga leta zanemarjale vojsko in niso spoštovale danih zavez za skupno obrambo, je napočil trenutek resnice. delo več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Večer Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Mladina Ekipa Necenzurirano Insajder Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo