nedelja, 7. avgust 2022

Predrzno dejanje

 

Bivša poslanka DZ Lidija Ivanuša (SDS) je menda iskrena domoljubka. Maja 2021 so jo policisti pri prehodu državne meje ujeli s ponarejenim covidnim potrdilom v... dnevnik več »+

Jankovićev račun brez krčmarja

 

Če so v preteklosti ob lokalnih volitvah politiko poganjala krožišča, jo bodo tokrat v prestolnici očitno kar sončne elektrarne. Tako vsaj nakazuje ljubljanski... dnevnik več »+

Prevajanje.net

Vlado Miheljak, kolumnist

V Ameiki med demokrati in republikanci ni prave alternative, tretji kandidat pa je marginalen. No, pri nas je podobno in hkrati – kar je še huje – drugače.... dnevnik več »

Odrast je razvoj v vzvratno smer

Dobra nit Roka Spruka, kolega na ekonomski fakulteti, o z zdravo pametjo skreganem konceptu odrasti, ki ga propragirajo zeleni markisti. A movement calling for... damijan.org več »

Kolesarji ali dvigalci uteži?

Dovolj krepke in razgibane mišice so tisto, kar večini sodobnih ljudi, sploh po srečanju z abrahamom, najpogosteje manjka do dobrega in stabilnega zdravja. delo več »

O dojenčkih in nedojenčkih

Obeležujemo svetovni teden dojenja. Tako slovenski Nacionalni inštitut za javno zdravje kot American Academy of Pediatrics prvih šest mesecev otrokovega... argument več »

Kdo si želi take desnice?

 

Če bi nam politiki ter vsi ostali z veliko močjo, ki jim naivne množice običajno zaupajo in slepo sledijo, res želeli dobro, bi skrbno nadzirali svoje trditve.... dnevnik več »

Samohvala in obljube

 

Popolnoma se strinjam s stališči, ki jih je v Pismih bralcev navedel Miloš Šonc pod naslovom Koga za predsednika oziroma predsednico? (Dnevnik, 3. 8. 2022).... dnevnik več »

Zakaj postanemo turisti

Ta komični lik, ki ga domačini izkoriščajo in v najboljšem primeru dobrovoljno tolerirajo, smo pripravljeni postati zato, ker hočemo videti na lastne oči. delo več »

Ukrajinska lekcija in Tajvan

Tako kot Rusija želi tudi Kitajska za vsako ceno združiti nekdanjo domovino, to pa vključuje priključitev demokratičnega Tajvana. Uradni obisk Nancy Pelosi v... argument več »

Sporočilo iz rdeče Amerike

Kansas s slabimi tremi milijoni prebivalcev ali manj kot odstotkom populacije ZDA na prvi pogled ni zvezna država, po kateri bi sklepali o Američanih in... dnevnik več »

Papežev blef v Kanadi?

Papež Frančišek je končal svoj obisk v Kanadi. Tam se je večkrat opravičil staroselcem za zlo, ki so ga prizadejali katoliki v internatih oziroma šolah, kjer... dnevnik več »

Prvi je šel zadnji

Prvi ni bil Osama bin Laden, ampak Ajman Al Zavahiri. Odšel je zadnji šejk političnega islama. Vodja Al Kaide Ajman Al Zavahiri je v ponedeljek na balkonu hiše... dnevnik več »

Kdo bo prvi pomežiknil?

Paul Krugman v New York Timesu glede sankcij proti Rusiji odpre dve pomembni vprašanji. Prvič, kdo sploh sankcionira koga? Krugman priznava, da so bile zahodne... damijan.org več »

Gola resnica

Živimo v globaliziranem svetu, ki je zaradi neenakosti poln konfliktov in napetosti. delo več »

Ko vrag odnese šalo

Iranski režim se julija 2022 vrača v čas takoj po revoluciji, ko so letele glave. Zdaj se kritične glasove samo še zapira. delo več »

Vrednost je v očeh opazovalca

"Trg ne laže," je leta 2015 bruhnil nemški slikar G. Baselitz, "ženske pač ne slikajo zelo dobro." Krožna argumentacija ohranja obstoječe neenakosti: že... argument več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Večer Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Mladina Ekipa Necenzurirano Insajder Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo