torek, 27. februar 2024

Kam gresta EU in Slovenija?

Ursula von der Leyen je napovedala vnovično kandidaturo za položaj predsednice evropske komisije in hkrati na münchenski varnostni konferenci izrazila tudi... dnevnik več »

Pismo gostincem

Mednarodni dan skrbi za sluh vsako leto obeležujemo 3. marca, in to je dan, ki naj bi bil posvečen resni skrbi za sluh in predvsem razmisleku, kako naš sluh... dnevnik več »

Na zdravje!

Pred dnevi smo v TV-dnevniku videli skrajno nenavaden prizor: celjski zdravniki so z zaskrbljenimi obrazi v kamero pripovedovali, kakšne strašne stvari se... dnevnik več »

Kdo vodi in zastopa kmete?

V Sloveniji je brez vsakršnih omejitev za kmetovanje le petnajst odstotkov kmetijskih zemljišč in približno tretjina njiv, ki jih poleg kmetov hočejo zase tudi... dnevnik več »

Francoski poraz v Nigru

 

Po državnem prevratu v Nigru, ki je ogrozil interese Francije, je bilo veliko govora o morebitnem vojaškem posredovanju, ki bi naj na oblast vrnila... jinov svet več »+

Prevajanje.net

Mega vrtec, 2.

Pismo bralca na temo ustvarjanja »mega vrtca« v Ljubljani mi je Dnevnik objavil 13. decembra lani. V njem sem podvomil v razsodnost tovrstnega razmišljanja, ki... dnevnik več »

S kom se pogaja Fides?

Očitno zdravniški sindikat Fides ne ve, kdo je pravi naslov za pogajanja o njihovih stavkovnih zahtevah. To ni vlada, ampak smo občani, volilci, najširša... dnevnik več »

Osvobajanje zgodovine

V teh dneh je v tako imenovani kulturni javnosti v Bosni in Hercegovini – če kaj takega sploh lahko obstaja – prišlo do afere oziroma bolje rečeno vrste... dnevnik več »

Bravo, Kaplan!

Tokrat se odzivam na članek Dušana Kaplana z naslovom: »Gospa Meloni, žalosten sem« (Dnevnik, 16. 2. 2024). Mislim na tistega Dušana Kaplana, ki so ga... dnevnik več »

Deset let vojne v Ukrajini

 

Vojna v Ukrajini, katere del je tudi posebna vojaška operacija, se je začela z nasilnim državnim prevratom leta 2014. Prevratom, ki so ga podprle zahodne sile,... jinov svet več »

Zakaj vedno znova dvomim?

 

Ste kdaj razmišljali, koliko nas posamezne izkušnje zaznamujejo. Ali bi bili takšni, kot smo, če jih ne bi doživeli? Na to pomislim, ker se vedno znova... igor kadunc več »

Življenja je vse manj in manj

Objavljamo drugi zapis palestinske novinarke Bareae Shurrab iz Khan Yunisa v Gazi o boju za preživetje njenih sosed in sosedov med brezkončnim izraelskim... mešanec več »

Pismo zdravnika

Menim, da se o stavki piše preveč poenostavljeno, s številnimi netočnimi in tudi napačnimi podatki. delo več »

Tiho zmagoslavje ježa

V idejnem in programskem smislu je Janez Janša lisica ... Toda v strateškem smislu je prototipski jež, ki čaka, da mu hruška pade pred nos. delo več »

Obletnica v premislek

Ob drugi obletnici začetka vojne v Ukrajini le še deset odstotkov Evropejcev verjame v zmago Ukrajine, kažejo podatki ankete mislišča Evropski svet za zunanje... dnevnik več »

Smeh je pol zdravja

V tej deželi je premalo humorja, smeha in sproščenosti. Vse je preveč resno, zateglo, namrščeno in na robu katastrofe. Vsaka izjava se jemlje smrtno resno.... dnevnik več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Forbes Mladina Ekipa Necenzurirano Preiskovalno Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo