torek, 23. julij 2024

Vsaka žabica šteje

“Med delom je lepo poslušati regljanje, pa še veš, da je ekosistem zadovoljen.” Robert Ž. o izkušnji človeške pomoči drugim bitjem, da jih sodobni svet... mešanec več »

Še o zdravnikihin policistih

Zdravniki z osuplostjo ugotavljajo, kako je padel njihov ugled v javnosti. Ne zavzeto in predano delo s pacienti ne svetovni dosežki na več področjih ne morejo... dnevnik več »

Sovraštvo in slepota

 

Ali v militarizacijo in v vojno v Evropi vodi Ursula von der Leyen iz ne vem kakšne »ženske kvote« ali pa v Sloveniji dr. Robert Golob iz »moške kvote«, je... dnevnik več »+

Prehodni predsednik

 

‘Imam se za prehodnega kandidata, nič drugega ... Imam se za most ... do generacije voditeljev, ki so prihodnost te države.« Tako je govoril Joe Biden v... dnevnik več »+

JNA

Bogomir Kovač, ekonomist

Slovenija potrebuje strateške premike in na te OECD [v ekonomski študiji o Sloveniji – OECD Economic Surveys: Slovenia, 2024] ne odgovarja. Še vedno imamo njen... dnevnik več »

Nekaj povolilnih prebliskov

‘Želim, da poslanci svojih glasov ne bi uporabili za politične koristi, ampak za to, za kar menijo, da je prav za državo. Hkrati pa vem, da so moje želje zaman... dnevnik več »

V eri Tadeja Pogačarja

 

Ko je v zadnjih dneh beseda nanesla na Tadeja Pogačarja, je zmanjkalo presežnikov. Ne le v Sloveniji, ampak povsod. Vsa svetovna kolesarska javnost na terenu... dnevnik več »

Butalski referendumi

Ker so se vsa glasovanja na butalskih referendumih izkazala za Butalce zelo uspešna, so zbrani možje v gostilni v en glas ugotovili, da »Vsi Butalci vse vedo«.... dnevnik več »

Oliver – Trag u beskraju

Ko si v Dalmaciji, je Oliverjeva glasba samoumevna kot burin ponoči in kot popoldanski maestral. V vsakem majhnem mestecu, ko sediš zvečer na barki in srkaš... damijan.org več »

Vrtoglave plačena RTV Slovenija

Občasno pogledam na MMC po novicah, posebno če sem v zamudi s športnimi rezultati. Ob tem se praviloma izogibam Googlovi ponudbi novic, ker iz izkušenj vem, da... dnevnik več »

Alojz Ihan, imunolog

Splošno sodišče EU je presodilo, da evropska komisija z Ursulo von der Leyen na čelu javnosti ni omogočila dovolj informacij o pogodbah za nabavo cepiv proti... dnevnik več »

Velike preureditve

Produktivnost je dramatično narasla. Človeštvo v nekaj tednih pridela več zgodovine, kot je je pred desetletjem pridelalo v celem letu. delo več »

Trump državniško, Biden out?

Zadeve v ameriški politiki gredo z večjo dinamiko. Trump je na republikanski konvenciji pokazal ne samo, da je povsem pokoril stranko in jo poenotil za seboj,... damijan.org več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Forbes Mladina Ekipa Necenzurirano Preiskovalno Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo