ponedeljek, 20. marec 2023

Macron se igra z ognjem

 

Odločitev francoskega predsednika Emmanuela Macrona, da v četrtek z opiranjem na ustavni člen 49.3 in zato mimo poslancev zviša upokojitveno starost z 62 let... dnevnik več »+

Država

 

V balkanskem kotlu je vedno vroče in vedno se kaj kuha. Na Hrvaškem je v resnici malo hladneje, ker je njihov predsednik Milanović malce popustil pri izjavah,... dnevnik več »+

JNA

Nine Inch Nails: Hurt

Sicer pa je od vseh izvedb meni kultna ta izvedba Hurt v originalu: Nine Inch Nails. Vse je brilijantno – tekst, kitarska podlaga in, ja, tematika.... damijan.org več »

Imajo vojni zločinci vest?

Vedno sem se spraševal, ali zločince in sploh vojne zločince nekoč, tik preden za vedno zaprejo oči, doleti tisti “Johnny Cash moment”. Trenutek,... damijan.org več »

Zakaj nas nekateri tako žalijo?

Ljudje lahko reagiramo prehitro in pretirano, običajno takrat, ko nas kaj močno vznemiri, razjezi, prestraši, odvisno od naše »Ahilove pete«, vendar tega ne... dnevnik več »

Črka Ć

Zdi se mi zelo simptomatično, da so izbrisani prej dobili spomenik kot celovito ureditev svojega statusa. delo več »

Naj reforme še malo počakajo

 

Razčistimo osnovni nesporazum. Pred enajstimi meseci volilci nismo dali glasu reformam. Pred manj kot letom dni nismo tehtali programov in se potem odločali.... dnevnik več »

Prizori z balkanskih meja

 

Ob včerajšnjem obisku italijanskega zunanjega ministra Antonia Tajanija v Ljubljani je bilo na dnevnem redu zapisanih mnogo tem, od energetike in turizma do... dnevnik več »

Pogovor s Tomažom Mastnakom

Tomaža Mastnaka so, ker je mislil po svoje, izbrisali. Tako pač pri nas deluje sistem cenzure. Nekaj časa ti mogoče še dopuščajo nekaj prostora, potem pa... jinov svet več »

Zdravhoz

Koruptivneži so vedno bili in vedno bodo. Ampak tisto, kar v javnem zdravstvu doživljamo in nam jemlje prihodnost, je predvsem slepo sledenje predpisom. delo več »

Kdo nam vlada?

Ko doseže višje plače en sindikat, se lakota po višjih plačah širi po državi kot zelo nalezljiv virus. delo več »

Je Putin že zmagal?

Poglejmo, kako dobro se je postarala spodnja izjava ruskega zunanjega ministra Sergeja Lavrova, ki jo je izrekel en mesec po začetku invazije na Ukrajino: This... damijan.org več »

Rezultat protestovv Butalah

Nezadovoljstvo v Butalah narašča. Vsi grozijo s protesti, ali pa jih že celo izvajajo. Butale morajo biti enake ostalemu svetu, vendar istočasno nekaj... dnevnik več »

Oh ubogi Andrej Grah Whatmough!

Ko se ti res čisto vse sesuje v prah, mora biti res hudo. In potem začneš blebetati in govoriti neumnosti. To se je dogajalo danes, 15. 3. 2023, tako na Odboru... igor kadunc več »

Črke brez človeka

Umetna inteligenca bo prevladala pri pisanju besedil brez bralcev: pri sestavljanju prevodov evropskih direktiv in letopisu aktivnosti kulturnega društva. delo več »

Vzpon na zamegljeno goro reform

Mandat aktualne levosredinske vlade vstopa v ključno obdobje, ko bo morala pokazati vso pahljačo svojih zmožnosti in sposobnosti. Učnih ur za politične novince... dnevnik več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Večer Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Mladina Ekipa Necenzurirano Insajder Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo