sreda, 19. junij 2024

Letovanje na Braču

Tudi letos nam je Društvo upokojencev Pivka omogočilo letovanje v Dalmaciji. V petkovih zgodnjih jutranjih urah je poln avtobus dobro razpoloženih potnikov... pivka več »

JNA

Begunje 1979/80 – 3. razred

Učiteljica Rozalija Škrlj in njen 3. razred v šolskem letu 1979/80 v osnovni šoli Begunje. V razredu je bilo kar šest učencev iz Bezuljaka. Eden... cerknica foto več »

1920 Rakek – Srečno novo leto

Staro voščilnico mi je podarila gospa Helena Lovrenčak. Njena pomembnost ni v novoletnem voščilu, temveč v prejemniku in pošiljatelju. Razglednica je iz Genove... cerknica foto več »

Hvala, krvodajalci!

Današnji svetovni dan krvodajalstva, ki poteka pod sloganom Hvala, krvodajalci! je namenjen ozaveščanju o potrebi po varni krvi ter zahvali vsem prostovoljnim... pivka več »

1969 Rakek – Vaje iz matematike

Vaje in naloge iz matematike za sedmi razred osnovne šole je napisal Jože Žabkar. To je že višja matematika. Izhaja iz dejstva, da smo se do sedmega razreda že... cerknica foto več »

DAN DRŽAVNOSTI Z ANIKO HORVAT

 

Letošnji dan državnosti bomo obeležili z intimnim koncertom Anike Horvat, ki bo v čudovitem ambientu grajskega parka Haasberg v Planini zapela svoje najlepše... postojna več »

100 let radia v Durachu

 

Sredi maja so se Vladimir Skok s soprogo in Ernest Margon, predsednik Društva prijateljstva MOST Pivka, udeležili slovesnosti v pobratenem mestu Durach ob... pivka več »

DELOVNO SREČANJE GZ LOGATEC

 

Na delovnem srečanju 12.06.2024 v organizaciji GZ Logatec so bili prisotni župan Občine Logatec g. Berto Menard, predsednik GZS Janko Cekvenik,... logatec več »

Slovenska bakla tudi v Cerknici

Projekt Slovenska bakla, ki je pred tremi leti pred olimpijskimi igrami v Tokiu prvič res temeljito prečesal celotno Slovenijo, je nastal kot plod idej... cerknica.si več »

Zapora ceste Nova vas

Zaradi izgradnje priključka na vodovod in kanalizacijo bo, med 11. 6. in 27. 6. 2024, potekala delna zapora ulice Nova vas. logatec več »

Cerknica 1982/83 – 6. a razred

V šolskem letu 1982/83 z razredničarko Majo Milavec, v zelenju šolskega vrta slikan 6.a razred. Skupaj z učenci iz Begunj in ostalih hribovskih vasi so postali... cerknica foto več »

1933 Žiri – Državna meja

Na sliki so Žiri z vrisano državno mejo po Rapalski pogodbi. V oči najprej pade farna cerkev sv. Martina. Posvečena je bila na Martinovo nedeljo 17. novembra... cerknica foto več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Forbes Mladina Ekipa Necenzurirano Preiskovalno Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo