sreda, 28. februar 2024

Vpis v vrtec

Vrtec Pivka in Vrtec Košana vabita starše k vpisu otrok v celodnevni (9-urni) program v prvem in drugem starostnem obdobju za šolsko leto 2024/2025. Vpis bo... pivka več »

Avtobusno postajališče v Osredku

 

Občina Cerknica je v zadnjih letih po različnih krajih postavila že 27 nadstrešnic na avtobusnih postajališčih, osemindvajseta pa od februarja stoji v Osredku,... cerknica.si več »+

Slovenka leta je Ana Petrič!

 

Bralci revije Jana so za Slovenko leta 2023 izbrali direktorico DEOS, Centra starejših Notranje Gorice Ano Petrič. Na občanko občine Cerknica, doma iz Begunj... cerknica.si več »+

JNA

1954 Mostar – Ivan Ileršič

Na sliki je Ivan Ilešič na svojem delovnem mestu v Mostarju. Ko se je upokojil, sta prišla z ženo živet na Rakek. Poleg rakovške železniške postaje je bila... cerknica foto več »

1943 Rakek – Jugoport

Izvedbeni načrt preureditve objekta družbe Jugoport na postaji Rakek, ki je bil narisan 10. avgusta 1943. Načrt je dvojezičen, ker so na začetku 2. svetovne... cerknica foto več »

Blazno resno o ... HPV

Cepljenje proti HPV je varen in učinkovit način za zaščito otrok in mladostnikov pred okužbo s HPV, ki lahko vodi do več vrst raka (vključno z rakom... cerknica.si več »

Zapora odseka Gerbičeve ulice

 

Občina Cerknica obvešča, da bo zaradi izgradnje kanalizacijskega omrežja 26. in 27. februarja 2024 popolna zapora odseka Gerbičeve ulice v Cerknici, od... cerknica.si več »

Cerknica 1978/79 – 7. a razred

Šolsko leto 1978/79 in 7. a razred z razredničarko Gertrudo Zigmund. Puberteta je na višku in na polno nagaja osebi, ki je še otročja, čeprav si želi biti... cerknica foto več »

Pustna poberija v Nadanjem selu

Pustni teden je čas, ko se napravimo v pustno šemo, maškaro. To je čas, ki je še posebej vesel, šegav in pester. Tako je bilo tudi v Nadanjem selu na pustno... pivka več »

Akcija 40 dni brez alkohola

Od 14. februarja do 30. marca poteka akcija 40 dni brez alkohola, ki je eden ključnih dejavnikov tveganja za zdravje in prezgodnjo umrljivost ter je povezan z... pivka več »

1946 Velike Bloke – Sekire

Kovaštvo je stoletja veljalo za eno najpomembnejših obrti. Zaradi širokega področja dela so se kovači največkrat specializirali v posamezne ožje smeri: orodni... cerknica foto več »

Razpis GZS za inovacije 2024

GZS Regionalna zbornica Postojna odpira 22. razpis za inovacije v Primorsko-notranjski regiji za leto 2024 in ob tem vljudno vabimo inovatorje in inovatorke... pivka več »

Pust v Drskovčah

Društvo islandski konji Drskovče je tudi letos organiziralo pustni sprevod s konji po Drskovčah. Zaradi spleta okoliščin smo letos pustovali v torek 13.... pivka več »

Pust v Zagorju

Tudi deževno vreme ni ustavilo pustnega veselja v Zagorju. Na pohod po vasi smo se podali stari in mladi, pustno rajanje pa zaključili v gostilni Stari Tišlr,... pivka več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Forbes Mladina Ekipa Necenzurirano Preiskovalno Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo