nedelja, 7. avgust 2022

Moten promet skozi Hrastnik

V Hrastniku bo od 8. do 15. avgusta med 7. in 17. uro precej moten promet mimo TKI Hrastnik. Cestišče bo delno, kratkotrajno pa tudi popolnoma zaprto za promet... savus več »

Zapora ceste v Hrastniku

Jutri pričenja AGM Nemec, d. o. o. z deli v sklopu ureditve OIC Steklarna – TKI Hrastnik. Zaradi rušenja objekta ob odseku ceste R1-224, odsek 1230... naše zasavje več »

Padel z lestve

V soboto okoli 13.30 ure so policiste obvestili o delovni nesreči v Trbovljah. Delavec je v podjetju opravljal dela na višini in pri tem ni uporabljal zaščitne... savus več »

Hrastničani na Kolpi

 

V soboto 30. julija, je OZSČ Bela Krajina v sodelovanju s Hrvatskim častniškim zborom Karlovške županije pripravila tradicionalni mednarodni spust po Kolpi... savus več »+

Na današnji dan: Slavko Jan

 

Slavko Jan je bil izjemen slovenski igralec, režiser, profesor, ravnatelj Drame in dekan AGRFT, ravnatelj ljubljanske Drame, oblikovalec slovenskega sodobnega... savus več »+

Dojenje

 

Med 1. in 7. avgustom obeležujemo svetovni teden dojenja, s katerim Svetovna zveza za podporo dojenja (World Alliance for Breastfeeding Action – WABA) ... savus več »+

Delite lepote zasavske regije

 

Odkrivaj, pristno uživaj in na spletu deli lepote zasavske regije je vodilo kampanje #VisitZasavje. S 1. avgustom se je začela skupna akcija za izboljšanje... savus več »+

Prevajanje.net

Gimnazijska cesta

Območje ob Gimnazijski cesti je trenutno prometno neurejeno, saj zaradi pomanjkanja parkirnih površin za okoliške stanovalce avtomobili zasedajo hodnik za... savus več »

Našli sadike konoplje

Pretekli teden so imeli zasavski policisti kar nekaj dela. Obravnavali so šest manjših prometnih nesreč, med drugim je odvezan pes pritekel pod kolo kolesarja.... savus več »

Obeležje na domu LO

V organizaciji OZSČ Zagorje in Občine Zagorje je v četrtek, 4. avgusta, pred gasilskim domom v Zagorju v okviru občinskega praznika potekalo slavnostno... savus več »

Proslava v Zagorju

V Zagorju je bila 4. avgusta zvečer osrednja slovesnost ob občinskem prazniku, ki ga Zagorjani obeležujejo 9. avgusta v spomin na noč z 8. na 9. avgust 1941,... savus več »

Zagorje praznuje in mi z njimi!

Po dveh letih premora bo občinski praznik v Zagorju spet prepoln glasbe, veselja in zadovoljnih ljudi. Organizatorji letošnjega poletno-prazničnega dogajanja... naše zasavje več »

Ponoči so žagali

 

Včeraj nekaj po polnoči so posredovali hrastniški gasilci, saj so se na cesto proti Dragi podrla tri manjša drevesa. Gasilca PGD Hrastnik sta drevesa razžagala... naše zasavje več »

V Zagorju bo zopet živahno

 

Središče mesta se bo začelo ogrevati že v petek, 5. avgusta, najprej z domačim Ar’n’Bi bandom, za njimi bo nastopil legendarni Magnifico, dan pa... savus več »

Uničeni tabli poti Srečno

 

Zagorski del poti Srečno, ki je bil urejen skrbno in z veliko entuziazma, prostovoljnega dela posameznikov in angažiranja Občine Zagorje ob Savi ter društva... savus več »

Zasavje – lepo in gostoljubno

 

Verjetno ste tudi vi med tistimi, ki vsaj kdaj pa kdaj odkrivajo lepote naše Slovenije, ali pa enostavno v njih uživate kar vsak dan – doma. Turistična... naše zasavje več »

Spomin na velikana

Fundacija Ladko Korošec Zagorje je v sodelovanju z Občino Zagorje ob Savi danes, 3. avgusta, ko minevata 102 leti od rojstva našega največjega opernega pevca... savus več »

Varne poti za najmlajše

Občina Trbovlje z naložbami v prometno varnost otrok, ki obiskujejo vrtec, nadaljuje tudi letos. V lanskem letu so uredili varno pot pri enoti Barbara, letos... savus več »

Lekarna Center spet obratuje

Zasavske lekarne sporočajo, da bo od jutrišnjega dne Lekarna Center (Trg revolucije 28a, Trbovlje) odprta po ustaljenem odpiralnem času. Torej od od ponedeljka... zon več »

Nov mladinski oddelek

Od danes dalje je odprt nov mladinski oddelek Knjižnice Mileta Klopčiča v Zagorju, ki je svoj nov kotiček našel v prostorih nekdanje Pošte Slovenije, v... savus več »

Dewesoftov poletni tabor

Prvi teden v avgustu Dewesoft v Trbovljah gosti dvanajst najboljših študentov naravoslovja različnih italijanskih univerz iz Rima, Milana, Trsta in Pise. Namen... savus več »

Na današnji dan: Ladko Korošec

Na današnji dan leta 1920 se je rodil eden svetovno najbolj znanih Zasavcev, Ladko Korošec, eden najvidnejših slovenskih opernih pevcev. Petje je študiral na... savus več »

Varna pot do Vrtca Pikapolonica

Otroci so naše največje bogastvo, vendar so v svoji otroški razigranosti in neizkušenosti prav zato najranljivejša skupina udeležencev v prometu. Občina... naše zasavje več »

Na današnji dan: Jožef Hasl

Jožef Hasl je bil slovenski katoliški duhovnik, jezuit, nabožni pisec in prevajalec. V letih 1766−1773 je bil pridigar v Ljubljani, Trstu in Gorici. Od 1784 je... savus več »

Kako bi zaposlili Einsteina?

S prijateljem se pogovarjava o njegovi prihodnosti, iskanju nove službe, izzivov, pa mi potarna o primerih, kako mnoga podjetja ne znajo iskati kadra in... savus več »

Gorelo na Sallauminesu

Včeraj popoldne nekaj po 14.uri so gasilci posredovali na Sallauminesu v Trbovljah. Sirene so naznanjale, da je  zagorelo v zabojniku za smeti. Gasilci PGD... naše zasavje več »

Častniki z raftom po Kolpi

Na povabilo OZSČ Bela krajina se je v soboto, 30. julija, šest članov skupaj s predsednikom OZSČ Zagorje ob Savi udeležilo 24. spusta po mejni reki Kolpi. Tudi... savus več »

Slovesnost v spomin na Korošca

»Veseli bomo, če boste z nami na kratki svečanosti, ki bo v sredo, 3. avgusta, ob 9. uri v Zagorju ob Savi pred Weinbergerjevo hišo, v kateri je tudi spominska... savus več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Večer Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Mladina Ekipa Necenzurirano Insajder Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo