četrtek, 21. september 2023

Luna, ti si nekaj najlepšega

Danes nam Marija Uranič v branje ponuja pesem z naslovom Luna, ti si nekaj najlepšega. V spremnem besedilu je zapisala: »Spet prihaja tisti čas, ko se... savus več »

V spomin: Elizabeta Jakšič

Na dolskem pokopališču so se konec poletja poslovili od Elizabete Jakšič, kulturne ustvarjalke, ki je dolga leta močno zaznamovala kulturno življenje... savus več »

Šmarčani spet igrajo doma

Rokometaše RD Herz iz Šmartnega čaka nova tekma na domačih tleh. V 3. krogu 1.B moške rokometne lige se bodo pomerili z RK Jadran Hrpelje – Kozina. Tekma... naše zasavje več »

Marija ima novo kuhinjo

Mariji Planinšek in njeni družini iz Luč smo pomagali, da se počasi postavijo na noge po poplavah. Iz Juretovega sklada smo Mariji pomagali pri nakupu nove... savus več »

Nevarna snov

 

V sredo, 20. septembra, ob 6.28 uri se je v Gabrskem v Trbovljah pri natovarjanju soda z nevarno snovjo v kombinirano vozilo poškodovala embalaža. Voznik je... savus več »+

Pomagali so Meliti in družini

 

Turistično razvojno društvo Krajinski park Kum Dobovec je na Kumsko nedeljo, 27. septembra, organiziralo družabno srečanje harmonikarjev, krajanov in vseh... savus več »+

Prevajanje.net

Ekološki kmetje na ekskurziji

V četrtek, 31. avgusta, so kmetje iz Združenja zdravo življenje za en dan pustili delo doma in se odpravili na ekološki sladoled. V dobri družbi so se... savus več »

Društvo GESŠ Trbovlje

V Trbovljah so ustanovili Medgeneracijsko društvo GESŠ Trbovlje. Vanj ustanovni člani vabijo vse bivše dijake gimnazije in ekonomske šole. Nasploh so na šoli... savus več »

Steklarna izvoznik leta

Izvoznik leta 2023 je v izboru časnika Finance postala Steklarna Hrastnik. Časnik Finance je skupaj s strokovno komisijo že deveto leto zapored izbirala... savus več »

Danaja Alauf uspešna v Italiji

Po uspešno opravljeni maturi se je Kisovčanka Danaja Alauf udeležila triatlona v italijanskem mestu Cervia. Po preplavanih 1900 m, prekolesarjenih 90 km in... savus več »

Glasbena šola Trbovlje

Tudi zasavske glasbene šole smo povprašali kaj je pri njih novega in katere aktivnosti načrtujejo v novem šolskem letu. Danes objavljamo novosti na Glasbeni... savus več »

Sanacija Rovtarice

V Trbovljah so v tem tednu pričeli s sanacijo poškodovane struge hudournika Rovtarica ob Cesti Tončke Čeč, ki ji bo sledila sanacija zelo poškodovanega odseka... savus več »

SANACIJA CESTE TONČKE ČEČ

Z veseljem sporočamo, da smo v tem tednu pričeli s sanacijo poškodovane struge hudournika Rovtarica ob Cesti Tončke Čeč, ki ji bo sledila sanacija zelo... trbovlje več »

Neurobeans – zlato priznanje

 

Gospodarska zbornica Slovenije je danes podarila priznanja za najboljše inovacije leta 2023. Med nagrajenci so tudi Gregor Bohnec z inovacijo Neurobeans,... savus več »

Brez skrbi, izšlo se vam bo…

 

Naši otroci zahtevajo marsikaj. Denar. Potrpežljivost. Prosijo za igrače in igre in pozornost. Zahtevajo ocvrte piščančje palčke, potem ko ste jim postregli s... savus več »

Postani gasilec/ka PGD Litija

 

Si želiš postati gasilec ali gasilka Prostovoljnega gasilskega društva Litija? Naše društvo sprejema nove člane, ki so s svojim udejstvovanjem in... litija več »

Na današnji dan: Cveto Majdič

 

Na današnji dan leta 2019 je v 91. letu starosti umrl častni občan Občine Trbovlje, rudarski inženir, športnik, družbenopolitični delavec, pisec in planinec... savus več »

Speculum Artium 2023

 

Roboti, ki na prave inštrumente igrajo rock, roboti, ki vodijo marionete, roboti, ki recitirajo poezijo, in roboti, ki preverijo vaše znanje prve pomoči.... savus več »

Zmaga Jana Trotovška

 

Na sobotnem (16. september) vzponu na Zasavsko Sveto Goro je Trboveljčan Jan Trotovšek osvojil prvo mesto v kategoriji moški od 19 do 30 let, Klemen Jančič... savus več »

Srečanje na Mrzlici

 

Po dveh letih zastoja zaradi epidemije kovida so v soboto, 16. septembra, planinke in planinci PD Trbovlje skupaj z Občino Prebold kot pokroviteljem ponovno... savus več »

Zasavska vikend kronika

Minuli vikend so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še: PP Hrastnik Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo, v kateri sta... naše zasavje več »

Grenadirmarš 2023

V trboveljskem mestnem parku se je soboto, 16. septembra, odvil drugi del kulinaričnega festivala Zasavski šporhet. Na prireditvi Grenadirmarš 2023 je... savus več »

Trboveljski dijaki na MOS

V Celju je pretekli teden potekal Mednarodni obrtni sejem, ki je bil tudi tokrat vreden ogleda. Organizatorji so bili zadovoljni, saj so ponovili izjemno... savus več »

Roglič tretji na Vuelti

Primož Roglič je v majici Jumbo Visme na letošnji dirki po Španiji osvojil skupno tretje mesto. Dirko je tokrat zaznamoval nevsakdanji razplet. Jumbo Visma je... savus več »

GRENADIRMARŠ 2023

Za nami je prijetno sobotno popoldne, ki smo ga preživeli v mestnem parku ob kuhanju grenadirmarša. 13 ekip je skupaj skuhalo več kot 60 kilogramov... trbovlje več »

Praznik športa v Zagorju

Občina Zagorje ob Savi, Kolesarski klub Zagorska dolina, Športna zveza Zagorje, Zavod za šport Zagorje in Športno društvo Izlake so v soboto, 16. septembra,... savus več »

Na današnji dan: Alojz Deželak

Na današnji dan leta 2005 je v Ljubljani umrl Alojz Deželak, manager, ki je povezal slovensko živilsko industrijo in več kot dvajset let uspešno vodil takrat... savus več »

Na današnji dan: Stojan Batič

Na današnji dan leta 2015 je v Ljubljani umrl slovenski kipar Stojan Batič, ki je bil rojen 2. junija 1925 v Trbovljah. Njegovo umetniško delovanje je bilo... savus več »

Prevrnjeno vozilo

V petek, 15. septembra, ob 18.08 je v naselju Vreskovo v Trbovljah tovorno vozilo zdrsnilo s cestišča in pri tem poškodovalo rezervoar za gorivo. Gasilci PGD... savus več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Večer Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Mladina Ekipa Necenzurirano Insajder Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo