nedelja, 3. julij 2022

Vladimir Pušnik

V našem spletnem časopisu bomo ta vikend predstavili letošnje občinske nagrajence, ki so prejeli priznanja na občinski proslavi 29. junija. Podelila sta jih... savus več »

Ukleščen voznik

V Zasavju so včeraj gasilci reševali ukleščenega voznika iz vozila, pomagali izvleči avto za prevoz bolnikov na cesto in preprečili, da bi voda iz pokvarjenega... savus več »

Hura, počitnice so tu!

V Večgeneracijskem centru Zasavske ljudske univerze so letos pripravili pester počitniški program. Povezali so se z Mladinskim centrom Hrastnik ter poskrbeli,... zon več »

Varne točke v Trbovljah

 

Zavod za mladino in šport Trbovlje kot lokalni koordinator projekta “Varne točke Trbovlje” ozavešča o pomembnosti vzpostavitve sistema varnega lokalnega okolja... savus več »+

Zaplenili so ji avto

 

Pretekli teden od ponedeljka do četrtka so zasavski policisti obravnavali devet prometni nesreč, ustavili tri vinjene oz. drogirane voznike, se ukvarjali z... savus več »+

Prevajanje.net

Reševanje Komunale

Na seji Občinskega sveta Občine Trbovlje so predstavniki Komunale Trbovlje in Občine Trbovlje svetnikom predstavili usklajen predlog za pokrivanje izgube... savus več »

Dve prometni, pomoč onemoglemu

V Zasavju so včeraj posredovali gasilci in policisti v dveh prometnih nesrečah, gasilci so pomagali odpreti vrata in nudili pomoč onemogli osebi. Trčili osebni... savus več »

Kamerat odprt

Prvi slovenski festival delavskega filma Kamerat je ponovno odprl svoja vrata obiskovalcem nekdanjih rudniških prostorov v Hrastniku. »Več kot bomo gledali... savus več »

InterCal

InterCal Slovenija, s sedežem v Zagorju ob Savi, je del skupine Wietersdorfer, ki je s 70 podjetji že več kot 125 let mednarodno dejavna v cementnem, cevnem in... savus več »

V nesreči trije poškodovani

Včeraj popoldne nekaj čez 16. uro se je na regionalni cesti Zagorje ob Savi – Trojane zgodila prometna nesreča. V nesreči, kjer sta trčili dve osebni... naše zasavje več »

Neresnične resnice o domovini

Zakaj si ne bi večer polepšali z nekaj verzi in modrimi mislimi. Zagorski pesnik Vlado Garantini nam je ob pošiljki pripisal: »Spoštovani Savus. Ob evforičnem... savus več »

Proslava ob občinskem prazniku

 

Proslava ob občinskem prazniku V Hrastniku so v sredo, 29. junija, pripravili na prostem med nekdanjimi rudarskimi objekti in vhodu v jamo Hrastnik osrednjo... savus več »

NAPAKA NA JAVNI RAZSVETLJAVI

Spoštovani. Včeraj smo lahko opazili, da je v večernih urah prišlo do izpada javne razsvetljave, ki je bila posledica defekta krmilnega signala. To napako... trbovlje več »

Časopis Savus v nabiralnikih

Zasavski poštarji danes raznašajo časopis Savus v 17.500 nabiralnikov v vseh zasavskih mestih in naseljih. Če ga v vašem nabiralniku ni, pocukajte za rokav... savus več »

S Skalo na Kum

Po vročem poletnem dnevu prija sesti in se umiriti. Četudi še nismo na morju, pa bo Občina Trbovlje pripeljala morje k nam – v Zasavje.   Jutri, v... naše zasavje več »

Zapora lokalne ceste

Občina Hrastnik obvešča, da je zaradi rekonstrukcije ceste popolnoma zaprta lokalna cesta LC 122090 Turje-Kovk, odsek 122091 Turje-Kovk. Popolna zapora ceste... naše zasavje več »

Premikamo meje mogočega

V Zasavki ljudski univerzi je nedavno potekalo zanimivo predavanje z naslovom Različni pristopi pri zdravljenju nevrodegenerativnih bolezni in avtizma. Zbrane... savus več »

Strela udarila in zagorelo je

Poletna vročina oziroma visoke temperature nemalokrat vodijo v nevihte, ki imajo lahko tudi neprijetne posledice. Včeraj popoldne ob 17.35 je nad vasjo Tepe v... naše zasavje več »

Ramsat

Pretekli teden so se predstavniki Regionalne razvojne agencije Zasavje skupaj z lokalnimi deležniki udeležili tematskega seminarja v portugalskem Castelo de... savus več »

Podporna mreža

»Iščemo društva in posameznike, da skupaj zgradimo VIP mrežo podpornih storitev za zasavske uporabnike, vključujoč Litijo in Šmartno pri Litiji,« pravijo v VDC... savus več »

Festival skupnosti 2022

24. junija 2022 je pred Mestnim muzejem Litija potekal že tradicionalni praznik Festival skupnosti, katere vodilna krajevna skupnost so bile Kresnice, ki so... litija več »

Hrastniški nagrajenci

Nocoj bodo pripravili ob vhodu v jamo v Hrastniku osredno proslavo ob občinskem prazniku, ki ga praznujejo v spomin na veliko gladovno stavko rudarjev, 3.... savus več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Večer Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Mladina Ekipa Necenzurirano Insajder Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo