sobota, 10. december 2022

Na današnji dan: Jože Zakovšek

Na današnji dan leta 1964 je v Ljubljani umrl Jože Zakovšek, slovenski učitelj in surdopedagog (strokovnjak za delo z gluhimi in naglušnimi). Jože Zakovšek se... savus več »

Zadnja domača tekma v letu 2022

Nocoj se bo v športni Dvorani Pungrt v Šmartnem odigrala tekma 12. kroga 1.B moške rokometne lige. To je tudi zadnja tekma, ki jo bo odigrala domača ekipa RD... naše zasavje več »

Vsakdanja zgodba

Zagorski pesnik Vlado Garantini nam je tokrat poslal vsakdanjo zgodbo. »Spoštovani Savus, pošiljam vam žalostno zgodbo o starih ljudeh, njihovem samotarstvu.... savus več »

Priznanja PZS Zasavcem

Planinska zveza Slovenije (PZS) vsako leto z najvišjimi priznanji izrazi spoštovanje posameznikom za dolgoletno predano prostovoljsko delo na različnih... savus več »

Prevajanje.net

Rešili pet oseb

V sredo, 7. decembra, ob 19.45 uri so na Opekarni v Trbovljah gasilci PGD Trbovlje mesto s tehničnim posegom iz okvarjenega dvigala večstanovanjske stavbe,... savus več »

Jorgić z ekipo ugnal Ukrajince

V Športni dvorani na Logu v Hrastniku sta se v sredo, 7. decembra, pomerili namiznoteniški ekipi Slovenije in Ukrajine. Slovenska reprezentanca v sestavi Darko... savus več »

Na današnji dan: France Kozar

Na današnji dan leta 1904 se je v Hrastniku rodil France Kozar, pesnik, borec za pravice delavcev, skojevec, steklar, rudar, kulturnik, taboriščnik, partizan.... savus več »

Razstava kolonije v Zagorju

Že tradicionalno na Ta veseli dan kulture (3. december) v Zagorju predstavijo likovno produkcijo, nastalo na slikarski koloniji Izlake-Zagorje za tekoče leto.... savus več »

Predsednica v VDC Zasavje

 

V torek, 6. decembra, so v VDC Zasavje v Zagorju pripravili dan kot iz sanj. Potrudili so se in pripravili za vse udeležence tri presenečenja, ki so več kot ... savus več »

Miklavž v Zagorju

 

Sveti Miklavž se je v ponedeljek, 5. decembra, po letih premora zaradi koronskih ukrepov znova sprehodil po Zagorju v spremstvu svojih pomagačev in se v živo... savus več »

Kdo pa vam lahko ukrade Božič?

S črnim petkom se nekako začne sezona prazničnega nakupovanja. Trgovinski centri so že natrpani s praznično ponudbo. Trgovci tekmujejo v razprodajah, akcijah... savus več »

Košarkarji GESŠ drugi

Dijaki Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje so se v četrtek, 1. decembra, udeležili področnega tekmovanja v košarki. Tekmovanje je potekalo v športni... savus več »

Kronika veselega decembra

Zasavki policisti so imeli pretekli vikend največ dela s kršitvami javnega reda in miru, posredovali so kar desetkrat. Obravnavali so tudi pet prometnih nesreč... savus več »

Dimniški požar

V ponedeljek, 5. decembra, ob 10.24 je na Ostenku, občina Trbovlje, v stanovanjski hiši prišlo do dimniškega požara. Gasilci PGD Trbovlje-mesto in PGD Čeče so... savus več »

Na današnji dan: Mihael Gunzek

Profesor Mihael Gunzek je legendarna osebnost na področju glasbe, še posebej slovenskega godbeništva. V godbene vrste je stopil že daljnega leta 1932 v rodnem... savus več »

Učenci v Kadetnici

V sodelovanju Društva generala Maistra za Zasavje in OŠ Ivana Cankarja Trbovlje si je skupina učencev v Mariboru ogledala Maistrovo knjižnico, ki je del... savus več »

Po poteh Soške fronte

Člani OZSČ Hrastnik so se odzvali povabilu OZSČ Nova Gorica , da se jim po dveh letih znova pridružijo na 22. pohodu Po poteh Soške fronte. Na pot smo se... savus več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Večer Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Mladina Ekipa Necenzurirano Insajder Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo