torek, 23. julij 2024

Prenovljena cesta v Knezdolu

Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo se je na pobudo Občine Trbovlje lotila prenove več kot 400 metrov dolgega poškodovanega cestnega odseka v... savus več »

Olimpijski kros v Trbovljah

V Trbovljah so pretekli vikend (20 in 21. julija) pripravili tekmovanje gorskih kolesarjev za državne naslove v olimpijskem krosu. Naslova državnih prvakov sta... savus več »

Srečno kamerat!

V sklopu letošnjega festivala Kamerat – festival delavskega filma je Mladinski center Hrastnik v sodelovanju z društvom Slon organiziral produkcijsko delavnico... savus več »

Hišna preiskava v Zagorju

Pretekli vikend so zasavski policisti obravnavali pet prometnih nesreč, med njimi hudo nesrečo kolesarja in motorista na cesti Šentgotard-Čemšenik, in dvema... savus več »

Prevajanje.net

Pohod na Blate

Člani ZB za vrednote NOB Hrastnik so se 15. junija odpravili na pohod na Blate v spomin na 80 – letnico napada na rudniško vzpenjačo. Del Šlandrove... savus več »

Tin Kos odličen na Češkem

Tin Kos se je drugi dan ECA tekmovanja v Roudnicah na Češkem znova povzpel na zmagovalni oder mladinskega evropskega pokala (U 18). Tin Kos je ponovno... savus več »

Podrto drevo

V nedeljo, 21. julija, ob 9.30 uri so v naselju Gorenja vas v občini Zagorje ob Savi, gasilci PGD Podkum razžagali in odstranili podrto drevo, ki je padlo na... savus več »

V Trbovljah dolgčas ne bo

O poletnih aktivnostih na trboveljskem bazenu smo že pisali TUKAJ. Ker pa je pred nami še zadnji počitniški mesec, bodo v Zavodu za mladino in šport Trbovlje... zon več »

Pogačar znova osvojil Tour

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar s Klanca pri Komendi je letos po zmagi na Giru d’Italia  že tretjič osvojil tudi Tour de France. 25-letnik je... naše zasavje več »

Si (res) sami krojimo življenje?

 

Na splošno se neradi izpostavljamo kakršnim koli (tudi blažjim) ekstremom. Vsaj, dokler ne najdemo dobrega argumenta, ki nas prepriča v nasprotno. Nekateri bi... savus več »

Popoplavna obnova v Sloveniji

 

Ministrstvo za naravne vire in prostor (MNVP) skupaj z Direkcijo RS za vode (DRSV) k urejanju vodotokov pristopata s sistemsko povezanimi ukrepi tako z naslova... savus več »

Tedenska kronika

 

V preteklem tednu so imeli policisti polne roke dela. Hrastniški policisti so me drugim obravnavli tatvino in nasilje v družini, trboveljski pa tri kršitve... savus več »

Kurkumin

 

Kurkuma je vsem dobro poznana rastlina, ki se uvršča v družino ingverjevk. Najbolj znana je njena korenina, ki se uprašena pogosto uporablja kot začimba v... savus več »

Hrastniški borci v Krnicah

 

Člani Združenja borcev za vrednote NOB Hrastnik so se dne 5. junija odpravili na pohod v Krnice. Udeležilo se ga je 10 pohodnikov. Prvi postanek je bil v... savus več »

Juventus ponovno super prvak

S tekmo za super prvaka medobčinske lige malega nogometa Zagorje in podelitvijo pokalov, medalj in drugih nagrad, se je končala sezona malega nogometa 2023/24.... savus več »

Žgoče poletje

Večer za poezijo. Tokrat nam Vlado Garantini v branje ponuja pesem Žgoče poletje. V spremnem besedilu je zapisal: »Spoštovani Savus, v tej zagatni vročini, ko... savus več »

Obrnilo ga je na streho

Včeraj popoldne okoli 16.30. ure se je na cesti od Podkuma proti Zagorju zgodila prometna nesreča. Voznik osebnega vozila je zaradi neprilagojene hitrosti... naše zasavje več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Forbes Mladina Ekipa Necenzurirano Preiskovalno Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo