ponedeljek, 8. avgust 2022

Pogrešajo Benyja

Stricu je pobegnil tale naš "mali lisjak" ki sliši na ime Beny. Če ga opazite kje v Metliki ali okolici vas prosimo, da pokličete na 070-361-566. Beny ima na... radio odeon več »

KAM NA IZLET: pohod na Mirno goro

Mirna gora je priljubljena pohodniška in izletniška točka na jugovzhodnem robu Kočevskega roga. Je eden najvišjih vrhov Bele krajine. Planinski dom stoji malo... e-utrip več »

Ljudje ob Kolpi: Janez Puhar

Janez Puhar, duhovnik, fotograf, izumitelj, botanik, pistelj, pesnik, slikar, glasbenik, kaplan v Metliki. Rojen 26. avgusta 1814 v Kranju, umrl 7. avgusta... radio odeon več »

Izvir Okno pri Nerajcu

 

Okno je slikoviti sifonski izvir, kjer izvira Nerajčica – prvi večji pritok reke Lahinje. Nerajčica je dolga le okoli 1400 meterov. Višinska razlika med... radio odeon več »+

Črnomelj fčasih (166)

 

Peklenski julij 1942: Bili so pijani od požiganja belokranjski vasi (Da se ne pozabi, 4.) Pišr Ilinka Todorovski. »Ni se še noč umaknila dnevu, ko so tolpe... radio odeon več »+

Prevajanje.net

Včeraj najtopleje v Dobličah

Po podatkih Agencije RS za okolje je bilo včeraj najbolj vroče v Dobličah, Litiji in za Bežigradom, kjer so izmerili 37,5 °C. ARSO je objavil 11 slovenskih... radio odeon več »

Mandale v HSD Metlika

Razkošen prikaz kroga, ki se razprostira okoli središča, je le površen opis, ki se skriva za besedo "mandala". Mandala pušča sledi povsod v naravi; cvetje,... radio odeon več »

Ljudje ob Kolpi: Josip Lončarič

Josip Lončarič, gradbenik. Rojen 6. avgusta 1867 v Selcah pri Crikvenici, Hrvaška, umrl 5. julija 1931 v Selcah. Po osnovni šoli je od 1881-1887 nadaljeval... radio odeon več »

Reka Lahinja v Gradcu

Gradac v občini Metlika je eno večjih naselij v Beli krajini z okoli 400 prebivalci. Ime ima po istoimenskem gradu, ki stoji na okljuku reke Lahinje. Grad je... radio odeon več »

Stara Metlika (166)

Majda Pirc: "Belokrajnci so pred 1. svetovno vojno odhajali po svetu s trebuhom za kruhom. Tako je bilo tudi z mojimi predniki iz družine Fajon. V Ameriko so... radio odeon več »

Poletni večeri v HDBK

V Hiši dobrot Bele krajine ponovno pripravljamo poletne družabne večere z raznimi belokranjskimi ponudniki. V soboto, 30.7.2022, smo prvi poletni vinski večer... radio odeon več »

Ideal tik pred padcem

Vse smo bližje dnevu, ko bodo v središču Ribnice zabrneli gradbeni stroji. “Ideal”  bo šel v zgodovino, na njegovih temeljih bo zgrajen... e-utrip več »

Počitnice v vrtcu

 

Poletne počitnice so, vendar smo v vrtcu vseeno delovni in ustvarjalni. Uživamo v igrah na prostem ali v igralnici ter v ustvarjanju iz različnih materialov. ... radio odeon več »

V čigave roke gre Costella?

 

Elektronček Group, ki je v večinski lasti podjetnika Joca Pečečnika, tudi predsednika Kluba slovenskih podjetnikov SBC, je pri varuhu konkurence priglasil... e-utrip več »

Požar v naravi

 

Operativna enota PGD Črnomelj je pred petimi minutami prejela poziv za gašenje požara v naravi. Na relaciji Črnomelj - Griblje, blizu Desinca, je zagorelo v... radio odeon več »

Semič v starih cajtih (166)

 

Heliograf in meteorološka hišica z avtomatskima senzorjema za merjenje temperature in vlage zraka v Vavpči vasi, 25. 4. 2001. Fotografija: Peter Stele. ... radio odeon več »

Jože Lilič dopolnil 90 let

Prav poseben jubilej je 29. julija obeležil Jože Lilič iz Radovice pri Metliki. Praznoval je namreč svoj 90. rojstni dan. Gospod Jože, ki je rojen v Združenih... radio odeon več »

“Umaknili naj bi vsaj ime”

Središče Kočevja je postalo veliko gradbišče, gradijo se peš in kolesarske poti. Razumljiva posledica je gneča, konec koncev smo tudi v špici turistične... e-utrip več »

Obkolpski bojevniki

Belokranjski muzej Metlika je v avgustu pripravil tri delavnice, na katerih se otroci prelevijo v arheologe in raziskujejo izkopanine. Ob tem spoznavajo... radio odeon več »

Semič: Zagorelo Pod Primožem

Nekaj po 16. uri so v ulici Pod Primožem v Semiču goreli suha trava, podrast in gozd.  Posredovali so gasilci PGD Semič, Kot–Brezje, Črmošnjice in Rožni Dol.... moja dolenjska več »

Črnomelj fčasih (165)

Peklenski julij 1942: Po hišah in njivah so pobrali 1336 Belokranjcev! (Da se ne pozabi, 3.) Piše Ilinka Todorovski. Interniranje Belokranjcev poleti 1942 je... radio odeon več »

Svetovni teden dojenja

V tem tednu obeležujemo svetovni teden dojenja, katerega namen je usmeriti pozornost družbe k ohranjanju in spodbujanju dojenja. Teden letos mineva v znamenju... radio odeon več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Večer Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Mladina Ekipa Necenzurirano Insajder Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo