sobota, 10. december 2022

Praznujmo z Mitro

 

V kratkem video prispevku vas naš arheolog Kristjan popelje v čas čaščenja Mitre. Mogoče vas navduši, da se tudi sami podate na pot v preteklost in obiščete... belokranjski muzej več »+

JNA

Pisani ornamenti

Pred vami je kratek prikaz božično-novoletnega ustvarjanja naše kustosinje pedagoginje Alenke. Muzejska smrečica se letos ponaša z okraski, inspiriranimi z... belokranjski muzej več »

Praznični december v Metliki

V Metliki bodo letošnji december prvič doselje popestrili z drsališčem, pa tudi sicer je program Prazničnega decembra v Metliki zanimiv in bogat. Drsališče,... moja dolenjska več »

Ornamenti na otiračih

Slovar slovenskega knjižnega jezika takole opiše otirač: "dolgi, ozki brisači podoben kos platna, izvezen z ustaljenimi vzorci, ki se uporablja pri obredjih v... belokranjski muzej več »

Pol stoletja pobratenja

Občina Kočevje in Dolina pri Trstu praznujeta že 51 let pobratenja in prijateljevanja. Ker lansko leto obeležitev okroglega jubileja ni bila možna, smo skupaj... kočevje več »

Stop smetem

 

Projekt se je sicer uradno začel izvajati že februarja, a je javno predstavitev dočakal šele, ko so postali vidni njegovi prvi učinki. tv kočevje več »

Drsališče v Gaju je odprto

Javni zavod za šport Občine Kočevje sporoča, da je umetno drsališče pri Športnem domu GAJ odprto za obisk. Obratovalni čas je vsak dan od 8. do 21. ure. Cena... kočevje več »

Mednarodni dan prostovoljstva

Danes, 5. decembra, obeležujemo mednarodni dan prostovoljstva, zato je prav, da v ospredje postavimo vse naše prostovoljke in prostovoljce ter njihov pomen za... kočevje več »

Smrečica za vaš dom 2022

Tudi letos bodo kočevski gozdarji izvedli akcijo "Smrečica za vaš dom". Razdeljevanje bo potekalo v torek, 20. decembra pod Tržnico Kočevje. Smrečice bodo na... kočevje več »

Podaljšan delovni čas ToyotaGO

Pilotni projekt ToyotaGO, storitev prevozov na zahtevo, ves čas nadgrajujemo in budno spremljamo potrebe po prevozih. Tako smo na podlagi pobud in statistike... kočevje več »

Ivan je stopil v kostum Trubarja

Na polico spodnje sobane mogočne Maticove etno hiše v Ravnem Dolu pri Sodražici, razpotegnjenem naselju pod romarsko Novo Štifto, bo v kratkem med številnim... e-utrip več »

Ta veseli dan kulture

Na Ta veseli dan kulture, ki bo v soboto, 3. 12. 2022, vas vabimo na ogled razstav v Pokrajinski muzej Kočevje in Likovni salon Kočevje. Pokrajinski muzej... kočevje več »

Drsali bomo tudi v Kočevju!

Kar nekaj vprašanj bralcev smo po včerajšnji objavi članka Danes v ribniški Ledeni deželi drsališče odpira svoja vrata! dobili v uredništvo, če bo drsališče... e-utrip več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Večer Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Mladina Ekipa Necenzurirano Insajder Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo