Pozna jih vsak Šved. Preprosta priprava. Kdor ne mara preveč sladkega, naj zmanjša količino sladkorja, ta recept je izvoren. Naj vas ne odvrne omemba jelenove soli – kar nabavite jo, ker je to tudi eno najbolj primernih rahljalnih sredstev za medenjake, ki jih boste gotovo pekli. Bistvena sestavina v njej je amonijak, zato testa ne… odprta kuhinja več »
Več iz medija
5 super idej, kaj vse lahko skuhamo iz korenja, ki se nam valja v...
Na kup smo zbrali pet preverjenih (in okusnih) načinov, kako porabiti tisto korenje, ki že nekaj dni potrpežljivo čaka, da se mu posvetimo. odprta kuhinja več »
Pečeno zelje, ki prekaša marsikatero jesensko klasiko
Zelje ne bo nikoli več dolgočasno, če ga glaziramo, spečemo v pečici in ponudimo na kremi iz jogurta. odprta kuhinja več »
Plazma kocke z makom in belo čokolado – preprosta sladica brez...
Preproste makove kocke brez peke – mehka, sočna in aromatična sladica, ki se spogleduje z bajadero. odprta kuhinja več »
Kremne juhe: navodila in recepti, da bodo še posebno v...
Zbrali smo nekaj namigov za pripravo popolnih jesenskih juh, od bučne do kostanjeve; ste že poskusili radičevo? odprta kuhinja več »
Japonske palačinke: puhasta popolnost, ki se stopi v ustih
Odkrijte skrivnost japonskih palačink – puhastih kot oblak, nežnih kot sufle. Trik je v pravilni tehniki stepanja beljakov. odprta kuhinja več »
Puding iz mošta: čudovita jesenska sladica brez dodanega sladkorja, ki so jo...
Starodavna, preprosta, a božanska sladica iz časov, ko nič ni šlo v nič. odprta kuhinja več »
Široki rezanci s piščancem po navdihu Jamieja Oliverja
Hitra in preprosta jed, polna okusa! Široki rezanci s piščancem in aromatičnim oljem po navdihu Jamieja Oliverja – popolno kosilo v 30 minutah. odprta kuhinja več »
Recept dneva: najboljša bučna rižota
Ko se iz pečice širi vonj po pečeni buči, na štedilniku že nastaja kremasta rižota – popoln obrok, ki ga lahko pripravimo v samo pol ure. odprta kuhinja več »