Pozna jih vsak Šved. Preprosta priprava. Kdor ne mara preveč sladkega, naj zmanjša količino sladkorja, ta recept je izvoren. Naj vas ne odvrne omemba jelenove soli – kar nabavite jo, ker je to tudi eno najbolj primernih rahljalnih sredstev za medenjake, ki jih boste gotovo pekli. Bistvena sestavina v njej je amonijak, zato testa ne… odprta kuhinja več »
Več iz medija
Ta recept vam za praznike priporoča Janez Bratovž
Grušavi žlinkrofi po receptu Janeza Bratovža – tradicionalna jed iz Logarske doline v sodobni izvedbi z ocvirki in smetano. odprta kuhinja več »
Rožičeva potica: recept, s katerim se pozabljena tradicija vrača na slovenske...
Rožičeva potica je okusna vez med starim in novim. Zanimivo, kako se časi obračajo, človek se prav zamisli: ti rjavi stroki so nekdaj predstavljali skromnost... odprta kuhinja več »
Hitro pripravljena božična torta iz panetona – kremasta sladica v 10...
Iščete hitro božično sladico brez peke? Ta torta iz panetona, premazana s kremo in višnjami, je pripravljena v nekaj minutah in navduši vsakega sladkosneda. odprta kuhinja več »
Kako speči popoln poprtnik: recept in napotki mojstra Jožeta...
Do obisti pripravo poprtnika pozna Jože Senegačnik, ki s svojimi izdelki redno dosega najvišja mesta na tekmovanjih v peki tega izjemnega kruha. odprta kuhinja več »
Najbolj sočna čokoladna torta brez moke: zaradi te sestavine je res nekaj...
Preprost recept za bogato, mehko in aromatično sladico, ki vedno uspe. To je čokoladna torta brez moke, a z orehi, pomarančo in mandarinovim sirupom. odprta kuhinja več »
Za vse, ki mandarine vedno le lupimo: tu je 6 idej, kako jih lahko...
Od čudovitih sladic do marmelade in presenetljivo okusnih mesnih marinad. odprta kuhinja več »
Kruh s suhim sadjem, orehi in žajbljem
To je kruh z značajem – tak, ki v vsakem grižljaju nosi toplino domače mize. odprta kuhinja več »
Pretaknjena pečenka: kraljica na slovenskih mizah
Ob nedeljah in praznikih pri Slovencih zadiši pretaknjena pečenka – za vas imamo recept, da bo lepa in sočna. odprta kuhinja več »

