Bolje ne gre. Poskusili smo jih že veliko, pa se vedno vrnemo k receptu, ki nam ga je predstavil avtor Matevž Kmet, ko smo pisali o njegovi knjigi To je čist simpl. Če je kdo spregledal: tu je še enkrat. Če jih bomo poprašili s sladkorjem v prahu, si vzemimo še toliko časa, da »popravimo«… odprta kuhinja več »
Več iz medija
Zakaj je sladki krompir boljši od navadnega? Odkrijte recepte, ki vas bodo...
Sladki krompir popestri vsako jed – od pečenih različic do pireja, njokov in rižote. Preizkusite naše ideje in prinesite več okusa v kuhinjo. odprta kuhinja več »
Recept za vložene paprike: posebna začimba, ki jo je v shranek dodala slavna...
Tako približno jih je vlagala nona enega in edinega Antonia Carluccia. Vsaj tako pravi legenda. Primerno, ker gre za majhne količine, tako rekoč postržke. odprta kuhinja več »
Domači koruzni žganci: preprost recept za pravo domačo...
Koruzni žganci so preprosta, nasitna in izjemno domača jed. Ključ do uspeha je mirno, počasno vrenje in pravilno razmerje med vodo in moko. odprta kuhinja več »
Ta vložena repa vas bo presenetila: rožnati shranek, ki...
Bližnjevzhodni način, ki nam pokaže, kako posebna je lahko vložena repa. Hitro kisanje, hitra poraba, čudovit videz. odprta kuhinja več »
Galeta s slivami in makom brez kompliciranja: najbolj preprosta jesenska...
Galette (galeta) je francoska rustikalna pita. Njeno bistvo sta hrustljavo masleno testo in sočen nadev. Oblika je prosta, ima zavihan rob. odprta kuhinja več »
Recept za bučno juho – skrivnost, zakaj nas vsako jesen očara znova in...
Juhe so v naših kuhinjah simbol jeseni: so topla jed, ki nas spomni na otroštvo in dom. Kakšno mesto pa ima med njimi bučna juha? odprta kuhinja več »
Rižev narastek, ki je postal hit tiktoka na profilu Odprta kuhinja – Preizkusite ga...
Mirjam Grilc deli recept za puhast rižev narastek, ki bo prebudil spomine in navdušil tudi tiste, ki ga običajno ne marajo. odprta kuhinja več »
Skoraj pozabljena jed iz mletega mesa
Mesno štruco in pečenko štefani poznamo vsi, a se priprave redko lotimo; kakšno naj bo meso in kako jed oblikujemo, nam je razkril Janez Ferlan. odprta kuhinja več »