Pavlova je svetovno znana klasika. To je kraljica poletnih sladic, verjetno tudi zato, ker je neznansko fotogenična! Pripravljena je na osnovi meringe, kar pravzaprav pomeni pečeno penasto zmes iz stepenih beljakov in sladkorja. Ime je dobila po sloviti ruski primabalerini Ani Pavlovi, ki je plesala vlogo belega laboda v znamenitem baletu Labodje jezero. Zgodovina te… odprta kuhinja več »
Več iz medija
Široki rezanci s piščancem po navdihu Jamieja Oliverja
Hitra in preprosta jed, polna okusa! Široki rezanci s piščancem in aromatičnim oljem po navdihu Jamieja Oliverja – popolno kosilo v 30 minutah. odprta kuhinja več »
Recept dneva: najboljša bučna rižota
Ko se iz pečice širi vonj po pečeni buči, na štedilniku že nastaja kremasta rižota – popoln obrok, ki ga lahko pripravimo v samo pol ure. odprta kuhinja več »
Ajdovi štruklji s skuto
Ajdovi štruklji s skuto slovijo kot slovenska klasika in so prava specialiteta domače kuhinje. Ker so zelo nasitni, jih lahko postrežemo kar kot glavno jed in... odprta kuhinja več »
Grške mesne kroglice s krompirjem: kosilo iz enega pekača, ki si ga boste zaželeli...
Aromatične grške kroglice (soutzoukakia) v paradižnikovi omaki, ki združujejo toplino domače kuhinje in okus Sredozemlja. odprta kuhinja več »
Bučna pita iz vlečenega testa: hitra, preprosta in iz osnovnih...
Oglejte si video recept za bučno pito iz vlečenega testa – preprost, poceni in okusen jesenski obrok, ki ga pripravite v pol ure! odprta kuhinja več »
Jedi iz kostanja: najboljši recepti za juhe, priloge, glavne jedi in...
Najboljši recepti iz kostanja za pravo jesensko razvajanje – od kremnih juh do čokoladnih sladic in domačega kruha. odprta kuhinja več »
Zeljna solata z naše kuharske delavnice – boljše še niste...
Zeljna solata ima zagotovo posebno mesto med Slovenci, zato vas bomo tokrat razveselili z različico, ki smo ji podlegli na grškem večeru z našimi bralkami in... odprta kuhinja več »
Kako pripraviti pohorski lonec, eno najbolj prepoznavnih jedi...
Pohorski lonec: recept z izjemnimi sestavinami, čar pa je v počasnosti priprave. odprta kuhinja več »