Pavlova je svetovno znana klasika. To je kraljica poletnih sladic, verjetno tudi zato, ker je neznansko fotogenična! Pripravljena je na osnovi meringe, kar pravzaprav pomeni pečeno penasto zmes iz stepenih beljakov in sladkorja. Ime je dobila po sloviti ruski primabalerini Ani Pavlovi, ki je plesala vlogo belega laboda v znamenitem baletu Labodje jezero. Zgodovina te… odprta kuhinja več »
Več iz medija
Pretaknjena pečenka: kraljica na slovenskih mizah
Ob nedeljah in praznikih pri Slovencih zadiši pretaknjena pečenka – za vas imamo recept, da bo lepa in sočna. odprta kuhinja več »
Zvezdice iz bučnic: krasni piškotki brez moke
Dišeči, mehki piškoti iz mletih bučnih semen so odlična praznična poslastica – brez moke, z nežno limonovo noto in čokoladnim zaključkom. odprta kuhinja več »
Domači vaniljev izvleček: preprost recept, ki se dolgoročno...
Prava vanilja je lahko zelo draga, a se ji ni treba odreči: stroke lahko recikliramo in doma pripravimo lasten nadomestek ekstrakta. odprta kuhinja več »
Preprosti božični piškoti: recepti za vse, ki nimajo časa (ali...
Hitre ideje za praznične piškote brez kompliciranja: razpokančki, medenjaki, amaretti in čokoladni piškoti za peko v zadnjem hipu. odprta kuhinja več »
Vsi govorijo o tej gosti vroči čokoladi – ko jo poskusite, boste razumeli,...
Odkrijte recept za neverjetno gosto vročo čokolado, ki jo pripravite v nekaj minutah. Razvajanje, ki vas bo grelo vso zimo. odprta kuhinja več »
Najhitrejši piškoti brez peke, ki vedno uspejo (da ne bodo vedno samo rumove...
Ta recept Nine Zorčič je tako dober, da bi bil greh, da ga ne bi delili z vami. odprta kuhinja več »
Sladica, ki nadomesti espresso: božanske kavne kocke z gostim...
Dišeče kavne kocke z orehi in kremnim prelivom – hitra, veganska in neverjetno okusna sladica za vse ljubitelje kave. odprta kuhinja več »
Čokoladni razpokančki: Ta preverjen recept nas je navdušil (in prepričani smo, da...
Ti čokoladni razpokančki so zunaj hrustljavi, znotraj pa mehki in aromatični – takšni, kot bi jih prinesli iz kakšne imenitne slaščičarne. odprta kuhinja več »

