Silvestrovo ima v slovenskem prostoru poseben status. Ne gre le za konec koledarskega leta, temveč za večer, ki je vedno nosil obljubo premika. vse za moj dan več »
Več iz medija
Najbolj enostavne sladice za najdaljšo noč v letu
Najdaljša noč v letu ima poseben ritem. Večer se raztegne, pogovori se zavlečejo, ura na steni izgubi avtoriteto. V takšnem razpoloženju sladice nimajo naloge,... vse za moj dan več »
Koliko časa zdržijo piškoti in potica - in kje jih hraniti
Piškoti in potica sodijo med živila, ki imajo razmeroma dolgo obstojnost, a le, če so shranjeni pravilno. Napačen prostor ali napačna embalaža lahko skrajšata... vse za moj dan več »
Silvestrovo nekoč in danes - kaj se je v resnici spremenilo
Silvestrovo ima v slovenskem prostoru poseben status. Ne gre le za konec koledarskega leta, temveč za večer, ki je vedno nosil obljubo premika. vse za moj dan več »
Je pomembno, kdaj pospravimo novoletno jelko?
Novoletna jelka ima v domu posebno vlogo. Nekaj tednov stoji v središču prostora, določa razpoloženje, ritem večerov in občutek časa. vse za moj dan več »
Ste že kdaj rekli »kanmalne«, pa niste vedeli, od kod...
V pogovoru se pojavi nenadoma. Nekdo pove novico, ki je malce presenetljiva, morda rahlo nenavadna, zagotovo pa nepričakovana. Drugi se zasmeji, dvigne obrvi... vse za moj dan več »
Kuhano vino: zakaj je okus boljši drugi dan?
Kuhano vino je ena tistih pijač, ki jih redko pripravimo v majhni količini. Lonec skoraj vedno nastane z mislijo na druženje, mraz in večer, ki se bo raztegnil... vse za moj dan več »
Zakaj še vedno znova gledamo filme Sam doma?
Vsako leto se v decembrskih večerih ponovi isti prizor. Daljinski upravljalnik obstane, ko se na zaslonu pojavi uvodna špica filma Sam doma. vse za moj dan več »
To je človek, zaradi katerega danes sploh poznamo jaslice
Frančišek Asiški ni ustvaril tradicije z namenom, da bi trajala stoletja. Želel je le pokazati zgodbo na način, ki ga bodo ljudje razumeli. Prav v tej... vse za moj dan več »

