Božična potica ima posebno lastnost, ki jo loči od večine prazničnih jedi. Ne izgine takoj po praznikih. Pogosto ostane, se prestavlja, zavija, odpira in znova zapira. vse za moj dan več »
Več iz medija
Večina ljudi naredi to napako pri shranjevanju potice
Božična potica ima posebno lastnost, ki jo loči od večine prazničnih jedi. Ne izgine takoj po praznikih. Pogosto ostane, se prestavlja, zavija, odpira in znova... vse za moj dan več »
Koliko Slovenskih cest imamo v Sloveniji in kje jih...
Slovenska cesta ni le naslov na kuverti. Je opomnik, da je država sestavljena iz krajev, ljudi in odločitev, ki so se nekoč združile v eno. Prav zato so te... vse za moj dan več »
Danes praznuje Slovenija, vse najboljše!
Vsaka država ima praznike, ki niso zgolj dela prosti dnevi, temveč nosijo zgodbo o nastanku, odločitvah in skupni poti. V Sloveniji ima takšno vlogo 26.... vse za moj dan več »
Slovenski priimek z izvorom - preverite, kje živi največ...
Priimek Božiček je primer, kako statistični podatki razkrivajo več kot zgolj številke. Pokažejo, kje so se družine ustalile, kje so ostale in kako se je... vse za moj dan več »
Tako različno praznujejo božič po svetu in doma
Božič je eden redkih praznikov, ki ga v različnih oblikah poznajo skoraj povsod po svetu. Čeprav ima povsod skupno izhodišče, se njegovo praznovanje med... vse za moj dan več »
Ta priimek je med 15 najpogostejšimi - kje živi največ...
Priimek Božič v Sloveniji ni redek in tudi ni naključen. Spada med tiste priimke, ki jih večina ljudi prepozna takoj, hkrati pa o njih ve presenetljivo malo. vse za moj dan več »
Zakaj se meso po pečenju ne ohladi enakomerno?
Meso po pečenju pogosto deluje stabilno na pogled, vendar se v njegovi notranjosti še vedno dogajajo fizikalni procesi. Eden najbolj opaznih je neenakomerno... vse za moj dan več »
Pet idej, kaj vse lahko naredimo iz ostankov božične...
Božična večerja ima poseben značaj. Miza je polna, jedi je več, kot jih lahko pojemo, in občutek obilja se pogosto zavleče še v naslednje jutro. vse za moj dan več »

