Šipek se ne vrača z velikimi napovedmi. Ne zahteva pozornosti, ne obljublja sprememb. Preprosto je tam. Na grmu, ob poti, v skodelici. vse za moj dan več »
Več iz medija
Kaj postreči za božično večerjo, da bo večer res miren
Božična večerja ni priložnost za eksperimentiranje brez varnostne mreže. Preverjene jedi, pripravljene z občutkom, ustvarijo več miru kot zapletene novosti.... vse za moj dan več »
Pozabljeni spremljevalec zimskih sprehodov in kuhinj
Šipek se ne vrača z velikimi napovedmi. Ne zahteva pozornosti, ne obljublja sprememb. Preprosto je tam. Na grmu, ob poti, v skodelici. vse za moj dan več »
Zavijanje daril: na kaj morate biti letos pozorni?
Zavijanje daril že dolgo ni več le tehničen korak pred obdarovanjem. Postalo je del sporočila, ki ga darilo nosi s seboj. Papir, barva, trak in način zlaganja... vse za moj dan več »
Nekateri opazijo, da jim iglice s te smreke skoraj ne...
V mnogih dnevnih sobah se decembra ponovi isti prizor. Novoletna jelka stoji v kotu, lučke svetijo, tla pod njo pa ostajajo presenetljivo čista. Iglice ne... vse za moj dan več »
Stvari, ki jih nikakor ne smete početi na mlaj
Lunin mlaj že stoletja velja za poseben trenutek v mesecu. To je faza, ko Luna ni vidna, ko se njen cikel simbolno zaključi in začne znova. V ljudskem izročilu... vse za moj dan več »
Zakaj se francoska solata za praznike vedno zdi boljša kot čez...
Francoska solata je ena tistih jedi, ki jih večina ljudi pozna do potankosti. Sestavine so jasne, postopek ni skrivnost, okus je predvidljiv. Pa vendar se ob... vse za moj dan več »
Najpogostejša napaka pri silvestrski pogostitvi
Silvestrovo nosi več pričakovanj kot katerikoli drug večer v letu. Obstaja tiha ideja, da mora biti poseben, drugačen, bogatejši. Ljudje primerjajo, kaj so... vse za moj dan več »
Pozimi tna vrtu to opazimo skoraj vsi, a redko pomislimo,...
Ko se dnevi skrajšajo in se vrt umiri, se zdi, kot da se je vse ustavilo. Travnik ne raste več, zemlja je trda, drevesa stojijo gola, ptic je manj. Na prvi... vse za moj dan več »

