Jajca na oko v sladki smetani niso kulinarična revolucija, so pa dober opomnik, da se okus pogosto skriva v podrobnostih. vse za moj dan več »
Več iz medija
Če je kdo rekel, da imate “zegen”, je mislil na nekaj zelo...
Beseda zegen je ena tistih, ki jih v pogovoru še vedno slišimo, a jih redko zares razložimo. Pojavi se mimogrede, skoraj neopazno, pogosto v stavku, ki ga... vse za moj dan več »
Med božičem in novim letom se zgodi nekaj nenavadnega
Dnevi med božičem in novim letom imajo poseben značaj. Koledarsko gre za nekaj običajnih delovnih ali prazničnih dni, v resnici pa delujejo kot čas, ki ne... vse za moj dan več »
Popularnost potice v zadnjih letih pada
Potica je dolgo veljala za samoumevni del slovenskih praznikov. Ne le kot sladica, temveč kot simbol doma, potrpežljivosti in prazničnega časa, ki se mu je... vse za moj dan več »
Stvari, za katere niste vedeli, da jih lahko operete v...
Pomivalni stroj je naprava, ki je v zadnjih desetletjih preoblikovala domače kuhinje. Že dolgo ga ne dojemamo več le kot pomočnika za krožnike in lonce, temveč... vse za moj dan več »
Skoraj vsi to počnemo med prazniki, pa se tega sploh ne...
Prazniki so čas, ko se ritem vsakdana opazno spremeni. Dnevi so manj natančno razdeljeni, urniki popustijo, opravila se prepletajo z obiski, obroki in kratkimi... vse za moj dan več »
Majhni kuhinjski triki, ki jih uporabljajo izkušeni domači...
Kuhinja je eden redkih prostorov v domu, kjer se znanje prenaša skoraj neopazno. Ne skozi recepte, temveč skozi drobne navade. vse za moj dan več »
S čim je pozimi najlažje nahraniti ptice - in česa jim ne...
Najlažje in najvarneje je pozimi ptice nahraniti s semeni, ki so naravno prisotna v njihovi prehrani. Sončnična semena so med najbolj priljubljenimi vse za moj dan več »
Večina ljudi penino še vedno natoči napačno - in s tem pokvari...
Penina je simbol prazničnih trenutkov, a prav v trenutku, ko odpremo steklenico in natočimo prvi kozarec, se pogosto zgodi napaka, ki vpliva na okus, aromo in... vse za moj dan več »

