Enolončnica pozimi deluje kot naravno gorivo. Zaradi počasnega kuhanja se okusi zmehčajo in povežejo, zelenjava pa razvije sladkobo, ki je poleti sploh ne opazimo. vse za moj dan več »
Več iz medija
Prizori, ki izginjajo s slovenskih ulic: Bolšji sejem v...
Bolšji sejem v Ljubljani je dolga leta veljal za eno najbolj živih mestnih kulis. Pod sencami velikih belih senčnikov, ob šumenju listja in občasnih smehih... vse za moj dan več »
Hrana, ki jo pozimi pozabimo kuhati - a nas napolni bolje kot...
Enolončnica pozimi deluje kot naravno gorivo. Zaradi počasnega kuhanja se okusi zmehčajo in povežejo, zelenjava pa razvije sladkobo, ki je poleti sploh ne... vse za moj dan več »
Kako poskrbeti, da se iglice s smreke ne bodo otresle...
Naravna smreka še vedno ostaja najbolj priljubljen simbol praznikov. Ima vonj, ki ga ne more nadomestiti nobena umetna različica, in prisotnost, zaradi katere... vse za moj dan več »
Pet stvari, ki jih odstranite iz kopalnice pred prihodom...
Kopalnica ni dnevna soba, kjer lahko atmosfero reši prijetna svetloba. Je majhen prostor, kjer vsaka podrobnost šteje. Odstraniti je treba tisto, kar ustvarja... vse za moj dan več »
Presenetljiva gospodinjska opravila, ki jih počnemo samo...
A prav zaradi teh majhnih dejanj je dom pozimi prijetnejši. Gre za opravila, ki jih ne vodijo navade, temveč sezona, tradicija in občutek, da želimo prostor... vse za moj dan več »
Zreli ali ne? Tako preverite kivi, ne da bi ga prerezali
Meso je mehko, sočno, sladko, brez presežene kisline, aroma pa je nežna in sveža. Tak kivi je primeren tako za sveže uživanje kot za sladice, smutije in sadne... vse za moj dan več »
Največja pravljična zmota v Sloveniji: Zlatorog, ki ni...
Slovenci radi verjamemo, da je Zlatorog skrivnostna gorska žival, ki se pojavlja le izbranim in varuje bele gore nad Bohinjem. A zgodba, ki jo danes poznamo... vse za moj dan več »
Kaj lahko narediš iz ostankov zelenjave
Ostanki zelenjave so pogosto tisti drobci kuhinje, ki jih odložimo na rob deske in se zavedamo, da jih je škoda vreči stran. Majhni koščki korenja, del stebla... vse za moj dan več »

