Fermentirana hrana je spet postala moderna, čeprav jo ljudje poznamo že stoletja. Kislo zelje je eno najstarejših načinov konzerviranja zeljnatih listov in ima v slovenskih kuhinjah posebno mesto – od segedina do sarm in radoživega »vampi guliš«. Poleg bogate kulinarične dediščine pa kislo zelje skriva tudi vrsto znanstveno podprtih zdravstvenih koristi. Fermentacija in njen vpliv hudo.si več »
Več iz medija
Kislo zelje – fermentirani zaklad zdravja
Fermentirana hrana je spet postala moderna, čeprav jo ljudje poznamo že stoletja. Kislo zelje je eno najstarejših načinov konzerviranja zeljnatih listov in ima... hudo.si več »
Telefon v žepu, svet na dlani: Slovenci med najbolj digitalno naprednimi...
Ko se ozremo po svojem vsakdanu, ni težko opaziti, da je telefon postal naš glavni portal v svet – z njim delamo, se zabavamo, plačujemo, navigiramo in čedalje... hudo.si več »
Simptom, ki kaže na povišan krvni tlak, pojavlja pa se...
Dolgotrajen visok tlak lahko povzroči številne zdravstvene težave ... hudo.si več »
„Preizkusila sem preprost trik za nekaj evrov – dom je občutno toplejši, na...
Preverjen trik z aluminijasto folijo za radiatorjem lahko občutno poveča toploto in zmanjša stroške ogrevanja hudo.si več »
Genialna zvijača: Zakaj bi v hotelski sef morali dati...
Predstavljamo preprost, a učinkovit “travel-hack”, ki vam lahko prihrani zamudo in stres hudo.si več »
Hibernacijska dieta: Zakaj je pred spanjem dobro pojesti žlico...
Hujšanje in težave s spanjem so teme, ki zanimajo (in mučijo) številne, rešitev pa bi lahko ponudila hibernacijska dieta, pri kateri se postopek hujšanja, kot... hudo.si več »
Poglejte, kako se spremeni videz obraza, če ne spimo dovolj...
Ni zaman rečeno, da ne bo nobeno ličilo naredilo obraza tako lepega kot kakovostno spanje. Pomanjkanje spanja negativno vpliva na videz našega obraza,... hudo.si več »
Simptom, ki kaže na pomanjkanje cinka, pojavi pa se na koži
Le redki bi ga povezali s pomanjkanjem tega minerala. hudo.si več »

