četrtek, 11. december 2025

Kislo zelje – fermentirani zaklad zdravja

Fermentirana hrana je spet postala moderna, čeprav jo ljudje poznamo že stoletja. Kislo zelje je eno najstarejših načinov konzerviranja zeljnatih listov in ima v slovenskih kuhinjah posebno mesto – od segedina do sarm in radoživega »vampi guliš«. Poleg bogate kulinarične dediščine pa kislo zelje skriva tudi vrsto znanstveno podprtih zdravstvenih koristi. Fermentacija in njen vpliv hudo.si več »

Več iz medija

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Večer Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Forbes Mladina Ekipa Necenzurirano Preiskovalno Info360 Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo