Kruh ni zgolj osnovno živilo, pač pa je tudi simbol dela, povezanosti in spoštovanja do narave. Pot od zrna do hlebca je dolga in zahteva velika truda, znanja in potrpežljivosti. Prav zato kruh v slovenski kulturi že stoletja velja za sveto dobrino, ki jo spoštujemo in s katero nikoli ne smemo ravnati lahkomiselno. med-over-net več »
Več iz medija
S temi triki bo vaš kruh božanski
Kruh ni zgolj osnovno živilo, pač pa je tudi simbol dela, povezanosti in spoštovanja do narave. Pot od zrna do hlebca je dolga in zahteva velika truda, znanja... med-over-net več »
ChatGPT: Hinavski in psihološko manipulativen?
OpenAI se sooča s sedmimi tožbami, v katerih tožniki trdijo, da je robotski kleptalnik ChatGPT, ki temelji na umetni inteligenci, ljudi pripeljal do samomora... med-over-net več »
Čeprav ga lahko preprečimo, je to 4. najpogostejši rak mladih...
Rak materničnega vratu je četrti najpogostejši rak pri mladih ženskah, poleg tega zaradi tega raka v Sloveniji vsako leto umre med 40 in 50 žensk. Pa vendar je... med-over-net več »
Kaj bomo jedli leta 2040 se odloča danes – Od kod bo ta hrana...
Ali bo Slovenija leta 2040 sposobna nahraniti svoje prebivalce? Dan je bil poziv, ki podpira zdravje, naravo, kmete in lokalno hrano. Ga bodo upoštevali? med-over-net več »
Veste, koliko kalorij porabimo med spolnim odnosom?
Celotno število porabljenih kalorij med spolnostjo je od več dejavnikov, kot so intenzivnost, trajanje in položaji. Poprečno naj bi porabili med 3 in 5... med-over-net več »
Ta zakon prijaha v času, ko država ne izpolnjuje osnovnih obveznosti do...
Slovenski zdravniki, etiki in paliativni strokovnjaki opozarjajo, da predlog zakona o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja ni izraz sočutja, temveč... med-over-net več »
Temnejša plat sladkorne bolezni
Svet se veseli številnih prelomnih tehnoloških super dosežkov v zdravljenju in obravnavi sladkorne bolezni. Ljudje s to boleznijo pa se pogosto sami za štirimi... med-over-net več »
Najprej zelenjava, potem testenine: Zakaj je vrstni red...
Že nekaj listov solate, nekaj beljakovin ali zdravih maščob pred glavno jedjo lahko zmanjšajo dvig glukoze v krvi. Vrstni red hrane ima večji vpliv na naše... med-over-net več »

