Pečena orada velja za eno najbolj priljubljenih ribjih jedi, a marsikomu se med pripravo zgodi enaka stvar - med peko v pečici se koža na vrhu odpre in meso razpre. vse za moj dan več »
Več iz medija
10 varnostnih nasvetov, ki jih mora poznati vsaka ženska...
Potovanja prinašajo občutek svobode, odkrivanja in neodvisnosti, a prav ta občutek lahko hitro izgine, če se znajdemo v neprijetni ali nevarni situaciji. vse za moj dan več »
Pregovori na Martinovo
Martinovo praznujemo 11. novembra in je eden najbolj veselih slovenskih praznikov, povezan s koncem kmečkega leta in prvim vinom nove letine. vse za moj dan več »
To se zgodi, če nekaj dni zapored vstaneš ob sončnem vzhodu
Vstajanje ob sončnem vzhodu se zdi marsikomu težko, skoraj nemogoče. A tisti, ki so to vsaj enkrat poskusili, vedo, da ima zgodnje jutro posebno moč. vse za moj dan več »
Kako iz nič ustvariti svoj droži - brez tehtnice in brez...
Domač kruh iz droži ima nekaj pomirjujočega, skoraj meditativnega. V ritmu hranjenja, čakanja in opazovanja mehurčkov, ki se prebujajo v steklenem kozarcu, se... vse za moj dan več »
Martinovo 2025: Letina bo količinsko dobra, vinogradniki...
Po lanskem letu, ki je bilo za pridelovalce grozdja eno najzahtevnejših v zadnjem desetletju, letos iz vinogradov prihajajo spodbudne novice. vse za moj dan več »
Toliko soli potrebujete, če kisate zeljnate glave za sarme
Kisanje zelja je tradicija, ki povezuje generacije. Med različnimi načini priprave ima posebno mesto kisanje celih glav, namenjenih sarmam. vse za moj dan več »
Trije razlogi, zakaj so miselne igre nujne po 50. letu...
Toda obstaja preprosta in znanstveno potrjena rešitev - miselne igre. Ne zahtevajo posebne opreme, le nekaj minut na dan, a učinek na možgane je izjemen. vse za moj dan več »
Toliko časa morate kuhati testenine, da bodo popolne al...
Kuhanje testenin se zdi ena najpreprostejših kuharskih nalog, a prav tu mnogi naredijo napako. Testenine, ki so premehke ali premalo kuhane, lahko pokvarijo še... vse za moj dan več »

