Ena takih je skrivnostna, hkrati pa domača beseda »terongle«, ki jo v nekaterih delih Slovenije še vedno uporabljajo z nasmehom. vse za moj dan več »
Več iz medija
Veste, kdo je "terongle"? To besedo poznajo le še redki...
Ena takih je skrivnostna, hkrati pa domača beseda »terongle«, ki jo v nekaterih delih Slovenije še vedno uporabljajo z nasmehom. vse za moj dan več »
Toliko časa mora Slovenec delati za liter kakovostnega vina
Na Statističnem uradu Republike Slovenije so objavili zanimive podatke, ki razkrivajo, koliko v resnici plačamo za vino (doma in v gostinskih lokalih) ter... vse za moj dan več »
Ta enostavna madžarska jed je hit na sejmih in doma
Madžari jo imenujejo lángos, Nemci trdijo, da so jo prvi ocvrli v svojih kuhinjah, Slovani pa so jo hitro sprejeli kot svojo. V Vojvodini je že dolgo del... vse za moj dan več »
Spatifilum ne raste? To je preprost načrt, da znova oživi
Mirna lilija, spatifilum, je ena tistih rastlin, ki v stanovanje vnese mir, mehkobo in eleganco. Njeni sijoči zeleni listi in beli cvetovi dajejo občutek... vse za moj dan več »
To so najpogostejše napake, ki jih delamo z bananami in...
Hrana vpliva na telo ne le po sestavi, temveč tudi po času, ko jo zaužijemo. Marsikdo začne dan s kavo in banano, zvečer poje pest oreščkov ali skledo riža, ne... vse za moj dan več »
Recept - testo za pizzo, ki zori 48 ur
Fermentacija testa ni le kemijski proces, temveč način, kako moka oživi. Sčasoma se razvijejo okusi, gluten se sprosti, testo postane prožno in lahko... vse za moj dan več »
Na Martinovo praznuje rojstni dan več kot pet tisoč...
Martinovo je eden izmed tistih praznikov, ki povezuje verski pomen, ljudske običaje in veselje do življenja. Slovenci ga povezujejo s svetim Martinom iz... vse za moj dan več »
Ne zavrzite praznih kozarcev - genialni triki za ostanke...
Stekleni kozarci od džema, namazov, omak ali kislih kumaric pogosto končajo v košu, čeprav se v njih skriva še nekaj okusnega. Na stenah ostane tanka plast... vse za moj dan več »

