Violeta Tomič je za revijo Suzy spregovorila o diagnozi raka na dojki. Diagnozo so ji potrdili na rutinskem pregledu mamografije v programu Dora. Njena zgodba, kot tudi marsikatera druga, poudarja pomen preventive in zgodnjega odkrivanja, ker kot poudarja tudi sama Violeta, so ji bolezen na srečo odkrili v zgodnji fazi, pravi pa tudi, da jo je vzela kot darilo. vizita več »
Več iz medija
Nekdanja slovenska poslanka zbolela za rakom
Violeta Tomič je za revijo Suzy spregovorila o diagnozi raka na dojki. Diagnozo so ji potrdili na rutinskem pregledu mamografije v programu Dora. Njena zgodba,... vizita več »
Kateri geni so povezani z rakom dojke?
Spoznajmo gen BRCA in druge gene, ki povečujejo tveganje za raka dojke. vizita več »
Buča: vaš jesenski zaveznik za stabilno raven glukoze v...
Raziskave kažejo, da lahko redno uživanje čiste buče, bogate z vlakninami in antioksidanti, bistveno prispeva k izboljšanju in vzdrževanju stabilnih ravni... vizita več »
Ali sladkor povečuje tveganje za raka? To morate vedeti
Prekomerno uživanje sladkorja je tesno povezano z različnimi zdravstvenimi težavami, vendar neposredno ne povzroča raka. Kljub temu pa lahko poveča tveganje za... vizita več »
Možganska kap: Razlike med spoloma in starostnimi skupinami so lahko...
Incidenca možganske kapi pri ženskah je še vedno največja v pomenopavzi, pri moških in ženskah pa obstajajo bistvene razlike v simptomih. vizita več »
Lahko prehranska dopolnila lajšajo refluks kisline?
Občasni refluks želodčne kisline je sicer lahko neprijeten pojav, vendar običajno mine sam od sebe ali ob uporabi zdravil brez recepta. V primeru vztrajnih... vizita več »
Vse prednosti vitamina C za naše zdravje
Vitamin C krepi odpornost, podpira zdravje srca in ožilja ter izboljšuje videz kože. Dokazano je, da pomaga pri obvladovanju stresa, zmanjšuje tveganje za... vizita več »
Bistvene vloge velikokrat spregledanega vitamina A za naše...
Vitamin A, pogosto spregledan, je ključni vitamin za številne telesne funkcije. Spoznajte, kako vitamin A podpira zdravje kosti in las ter v katerih živilih ga... vizita več »