Vsakodnevne navade so pogosto tako samoumevne, da jih izvajamo povsem avtomatično. Mednje sodi tudi umivanje zob. Vendar strokovnjaki opozarjajo, da lahko že majhna sprememba, kot je uporaba nedominantne roke pri ščetkanju, vpliva na možgane in njihove funkcije. Gre za preprost način, kako spodbuditi obe možganski hemisferi in spodbuditi nastajanje novih nevronskih povezav. Nevrologija v praksi […... vse za moj dan več »
Več iz medija
To se zgodi, če si umivamo zobe z nedominantno roko
Vsakodnevne navade so pogosto tako samoumevne, da jih izvajamo povsem avtomatično. Mednje sodi tudi umivanje zob. Vendar strokovnjaki opozarjajo, da lahko že... vse za moj dan več »
Pet nasvetov za pripravo visoke grede na zimo
Zemlja je živa tvorba, prepletena z mikroorganizmi, deževniki in hranili, ki skupaj ustvarjajo pogoje za rast rastlin. Jesen je obdobje, ko se narava umirja, a... vse za moj dan več »
Kaj lahko naredimo, ko paprika septembra še cveti?
Vrtovi septembra kažejo drugačen obraz kot poleti. Dnevi so krajši, noči hladnejše in rastline se pripravljajo na počitek. Medtem pa je paprika naredila nove... vse za moj dan več »
S tem trikom naših babic bo sveže pečen kruh dlje ostal...
Vsak, ki redno peče domači kruh, ve, da je od trenutka, ko ga vzamemo iz pečice, naprej pomembno še nekaj drugega - pravilno shranjevanje. vse za moj dan več »
Češka in kampiranje v naravi - kaj je dovoljeno in kaj...
Češka je dežela z bogato tradicijo planinstva in pohodništva, zato tamkajšnji prebivalci naravo dojemajo kot skupno dobrino. Prav zato je spoštovanje pravil... vse za moj dan več »
Brez tega pripomočka ni pravega pečenja na žaru
Žar se pogosto razume kot preprost način priprave hrane, toda resnica je precej bolj zahtevna. Površinsko popečeno meso lahko izgleda idealno, a notranjost... vse za moj dan več »
Večna dilema: koliko krompirja skuhati na osebo?
Če krompir predstavlja glavni del obroka, na primer pri pire krompirju ali krompirjevi juhi, se lahko količina poveča tudi do 350 gramov na osebo. vse za moj dan več »
Zastonj kruh in arašidi? To ni le prijaznost, temveč...
Restavracije ne podarjajo kruha, oreščkov ali salse iz čiste radodarnosti. Gre za strategijo, s katero oblikujejo izkušnjo gosta od prve minute. vse za moj dan več »