Galette (galeta) je francoska rustikalna pita. Njeno bistvo sta hrustljavo masleno testo in sočen nadev. Oblika je prosta, ima zavihan rob. odprta kuhinja več »
Več iz medija
Ta vložena repa vas bo presenetila: rožnati shranek, ki...
Bližnjevzhodni način, ki nam pokaže, kako posebna je lahko vložena repa. Hitro kisanje, hitra poraba, čudovit videz. odprta kuhinja več »
Galeta s slivami in makom brez kompliciranja: najbolj preprosta jesenska...
Galette (galeta) je francoska rustikalna pita. Njeno bistvo sta hrustljavo masleno testo in sočen nadev. Oblika je prosta, ima zavihan rob. odprta kuhinja več »
Recept za bučno juho – skrivnost, zakaj nas vsako jesen očara znova in...
Juhe so v naših kuhinjah simbol jeseni: so topla jed, ki nas spomni na otroštvo in dom. Kakšno mesto pa ima med njimi bučna juha? odprta kuhinja več »
Rižev narastek, ki je postal hit tiktoka na profilu Odprta kuhinja – Preizkusite ga...
Mirjam Grilc deli recept za puhast rižev narastek, ki bo prebudil spomine in navdušil tudi tiste, ki ga običajno ne marajo. odprta kuhinja več »
Skoraj pozabljena jed iz mletega mesa
Mesno štruco in pečenko štefani poznamo vsi, a se priprave redko lotimo; kakšno naj bo meso in kako jed oblikujemo, nam je razkril Janez Ferlan. odprta kuhinja več »
Pripravite maroški lonec (tajine) s piščancem in zelenjavo
Za vas imamo okusen maroški tajine, ki ga lahko skuhate tudi brez posebne posode – enostaven recept za vsakogar! odprta kuhinja več »
Rebrast jabolčni štrudelj, za katerega sploh ne potrebujemo...
Brez pekača in brez frke. Tule je kavelj samo v zabavni pripravi, da ni vedno enako. odprta kuhinja več »
Klasike z Yasko: Mandljeva (frangipane) pita
Ta elegantna francoska mojstrovina je tako za tiste, ki imajo radi preproste sadne sladice, kot tiste, ki iščejo rahlo prefinjene, a ne pretirano sladke okuse,... odprta kuhinja več »