torek, 16. september 2025

Zakaj v trebuh ribe pred peko na žaru dodamo limono in peteršilj?

Medtem ko se ob poletnih večerih vonj po pečenih ribah širi iz teras ob morju, in s tržnic se slišijo udarci po ribiškem ledu, se mnogi sprašujejo, zakaj skoraj vsaka morska riba na žaru dobi v trebušno votlino rezino limone in vejico peteršilja. Gre za okus, tradicijo ali morda za znanstveno utemeljeno tehniko? Odgovor je vse za moj dan več »

Več iz medija

Ko vas aplikacija pelje na makadam

Aplikacija je obljubljala najhitrejšo traso, ki bi se izognila gneči na avtocesti. Številke na zaslonu so kazale prihranek časa, cesta pred nami pa je kmalu... vse za moj dan več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Večer Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Forbes Mladina Ekipa Necenzurirano Preiskovalno Info360 Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo