torek, 16. september 2025

Stara slovenska navada, ki je ohranjala domači kruh svež več dni

Ko še ni bilo zamrzovalnikov, vakuumskih vrečk in pekarn na vsakem vogalu, so gospodinje znale kruh obvarovati pred plesnijo in izsušitvijo. Brez embalaže, brez konzervansov, celo brez hladilnikov. Ena izmed najbolj preprostih, a učinkovitih slovenskih navad je omogočila, da je hlebec kruha ostal mehak tudi štiri dni po peki. Kruh je bil dragocen. Ne kot vse za moj dan več »

Več iz medija

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Večer Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Forbes Mladina Ekipa Necenzurirano Preiskovalno Info360 Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo