sreda, 17. september 2025

Ta pogosta hrana lahko zmanjša tveganje za demenco, pravijo v raziskavi

Hrana, ki jo zaužijemo vsak dan, ima neposreden vpliv na zdravje možganov, še posebej v poznejšem življenjskem obdobju. Sodobna znanost v zadnjih letih razkriva presenetljive povezave med določenimi živili in tveganjem za nastanek nevrodegenerativnih bolezni. Med njimi izstopajo jajca, ki jih pogosto podcenjujemo, a imajo zaradi hranilne sestave potencialno zaščitno vlogo pri razvoju Alzheime... vse za moj dan več »

Več iz medija

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Večer Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Forbes Mladina Ekipa Necenzurirano Preiskovalno Info360 Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo