četrtek, 3. julij 2025

Kako je Trst dal ime omaki, ki jo najraje pripravljajo v Izoli

Na prvi pogled deluje skromno. Mešanica česna, peteršilja in oljčnega olja, ki pogosto pristane na ribi, krompirju ali blanširani zelenjavi. Tržaška omaka ni jed, temveč poudarek. Je tista zadnja poteza, s katero kuhar nakaže, da razume osnovna pravila okusa in spoštuje tradicijo. Tržaška omaka? Preprosta klasika s kompleksnim ozadjem Čeprav jo danes Slovenci poznamo kot vse za moj dan več »

Več iz medija

Ko piha burja, ni komarjev

 

Komarji so postali stalnica vsakega poletnega večera. S posebnim apetitom napadejo prav takrat, ko se človek želi sprostiti na terasi, ob morju ali v kampu. A... vse za moj dan več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Forbes Mladina Ekipa Necenzurirano Preiskovalno Info360 Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo