nedelja, 29. junij 2025

Zakaj kuharji na žar (naj bo to na meso ali na lignje) dodajajo alu folijo?

Žar velja za eno najbolj priljubljenih metod priprave hrane v poletnih mesecih. Vonj po dimu, zapečena skorjica in sproščeno druženje so del rituala, ki presega zgolj kuhanje. A medtem ko nekateri vztrajajo pri stiku mesa z rešetko, drugi pogosto posežejo po aluminijasti foliji. Zakaj bi nekdo sploh »ovijal« hrano, ki jo peče na ognju? Odgovor vse za moj dan več »

Več iz medija

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Forbes Mladina Ekipa Necenzurirano Preiskovalno Info360 Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo