ponedeljek, 2. oktober 2023

Meringa: temelji, ki jih morate poznati, da bo pavlova snežno bela in brez razpok

Poletje je čas lahkotnih sladic, med katerimi zagotovo kraljuje pavlova. Naučimo se, kako do popolne meringe, beljakove podlage, v kateri je ves čar te dobrote. Meringa je klasično ime za penasto testo, pripravljeno iz beljakov in sladkorja. Poznamo tri tipe meringe, in sicer francosko, italijansko in švicarsko. Vsaka od njih se uporablja za drugačne namene… odprta kuhinja več »

Več iz medija

Bučni makaroni s sirom

V bučni mac & cheese se zakopljemo, ko je še vroč. Na krožnik čmoknemo žlico sočnega narastka, po njem potresemo pečene bučne koščke, zraven pa postrežemo... odprta kuhinja več »

Musaka z brokolijem in krompirjem

Musaka je priljubljena jed, ki jo lahko pripravimo v nešteto različicah, tudi brez mletega mesa. Brokoli je ena tistih vrtnin, ki jo lahko kupimo vse leto.... odprta kuhinja več »

Motovilec z jabolki in panceto

Solata, okoli katere se splača malce motoviliti. To je neverjetno okusna, aromatična in osvežilna zelenjavna skleda, ki popestri obrok. Motovilec spada med... odprta kuhinja več »

Premium domači krompirjevi njoki

 

Takšni, da bi jih pohvalili tudi kuharski mojstri. Njihova posebnost je v pripravi krompirja. Hiter življenjski tempo nam je v navado položil bližnjice, da vse... odprta kuhinja več »

Francoska jabolčna torta

 

Zanjo se ni treba delati Francoza, kajti pripravimo jo zelo hitro in enostavno. Rezultat je sočna, rahla in aromatična sladica. Ko pomislimo na francoske... odprta kuhinja več »

Zaviti grisini z makom

 

Ko postrežemo kozarček slovenskega piva, zraven pripravimo še domače grisine. Kaj se najbolje poda k vrčku piva? Verjetno tudi grisini! Ti so narejeni zelo... odprta kuhinja več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Večer Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Mladina Ekipa Necenzurirano Insajder Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo