Poletje je čas lahkotnih sladic, med katerimi zagotovo kraljuje pavlova. Naučimo se, kako do popolne meringe, beljakove podlage, v kateri je ves čar te dobrote. Meringa je klasično ime za penasto testo, pripravljeno iz beljakov in sladkorja. Poznamo tri tipe meringe, in sicer francosko, italijansko in švicarsko. Vsaka od njih se uporablja za drugačne namene… odprta kuhinja več »
Več iz medija
Bučni makaroni s sirom
V bučni mac & cheese se zakopljemo, ko je še vroč. Na krožnik čmoknemo žlico sočnega narastka, po njem potresemo pečene bučne koščke, zraven pa postrežemo... odprta kuhinja več »
Tedenski jedilnik: hitro, poceni in izvrstno
Čeprav nas skorajda poletno vreme še kar preseneča, pa je na krožnikih, obarvanih z bučami, brokolijem in ohrovtom, že jesen. Teden bomo začeli z narastkom, s... odprta kuhinja več »
Musaka z brokolijem in krompirjem
Musaka je priljubljena jed, ki jo lahko pripravimo v nešteto različicah, tudi brez mletega mesa. Brokoli je ena tistih vrtnin, ki jo lahko kupimo vse leto.... odprta kuhinja več »
Motovilec z jabolki in panceto
Solata, okoli katere se splača malce motoviliti. To je neverjetno okusna, aromatična in osvežilna zelenjavna skleda, ki popestri obrok. Motovilec spada med... odprta kuhinja več »
Premium domači krompirjevi njoki
Takšni, da bi jih pohvalili tudi kuharski mojstri. Njihova posebnost je v pripravi krompirja. Hiter življenjski tempo nam je v navado položil bližnjice, da vse... odprta kuhinja več »
Francoska jabolčna torta
Zanjo se ni treba delati Francoza, kajti pripravimo jo zelo hitro in enostavno. Rezultat je sočna, rahla in aromatična sladica. Ko pomislimo na francoske... odprta kuhinja več »
Juha, ki ji pravijo penicilin italijanskih babic
Tole domače zdravilo nam bo v hladnejši polovici leta prišlo še kako prav. Dnevi so vse hladnejši in vse bolj pogosto si zaželimo, da se na mizi znajde juha... odprta kuhinja več »
Zaviti grisini z makom
Ko postrežemo kozarček slovenskega piva, zraven pripravimo še domače grisine. Kaj se najbolje poda k vrčku piva? Verjetno tudi grisini! Ti so narejeni zelo... odprta kuhinja več »