Imenitno sladico so na podlagi recepta iz prve izvirne slovenske kuharice Magdalene Knafelj Pleiweis posodobile slaščičarke iz BIC Ljubljana. Ljubljanski štrukelj je pomemben del kulturne dediščine in gastronomske ponudbe naše prestolnice, recept zanj pa velja za najstarejši zapisan recept štruklja v prvi izvirni slovenski kuharici iz leta 1868, Slovenski kuharici. Recept za originalen ljubljan... odprta kuhinja več »
Več iz medija
Krompirjeva solata z okisano rdečo čebulo: vsi vas bodo spraševali za ta...
Naveličani klasike? Tukaj je zelo okusen preobrat v tehniki priprave vsem ljube krompirjeve solate. odprta kuhinja več »
Slane rolice s karamelizirano čebulo in čedarjem
Pozabite na cimetke – te mehke, puhasto vzhajane rolice s karamelizirano čebulo, čedarjem in čilijevim oljem so slana pregreha, ki očara na prvi ugriz. odprta kuhinja več »
Poljubčki iz preprostih medenjakov (zmagovalni recept naše kuharske...
Dišeči piškoti z medom in melaso, popolni za praznično ustvarjanje v veselem decembru. odprta kuhinja več »
Dišeče Miklavževe palice, še boljše od grisinov
Hrustljave Miklavževe palice so popolne za ustvarjanje z otroki, ki se želijo prikupiti dobremu možu in pokazati, kako pridni so bili. odprta kuhinja več »
Turška jajca (çılbir): naša različica kultnega zajtrka vas bo zelo...
Tole orientalsko klasiko, ki je v zadnjih letih osvojila moderne krožnike, si lahko z malce kulinaričnih spretnosti pripravimo tudi doma. odprta kuhinja več »
Velika cimetka: Ko cimetove rolice dobijo obliko torte
Odkrijte recept za puhasto cimetovo torto z mehko notranjostjo, lepljivim vrtincem in božanskim kremnim prelivom. Popolna za praznike in razvajanje. odprta kuhinja več »
Parklji ježki: čokoladna poslastica, ki popestri Miklavžev...
Enostavno narejeni, zabavno okrašeni in z okusom, ki prevzame vse generacije. Pripravite strašno prikupne parklje ježke. odprta kuhinja več »
Tale galeta je še boljša od domače pice (recept z naše kuharske...
Če še ne veste, kaj je galeta, naj vam kar takoj povemo, da gre za tisto vrsto jedi, ki je čisto preprosta, a polna elegance, rustikalnosti in čistega užitka. odprta kuhinja več »

