ponedeljek, 2. oktober 2023

Novi ljubljanski štrukelj: priporočamo, da ga poskusite

Imenitno sladico so na podlagi recepta iz prve izvirne slovenske kuharice Magdalene Knafelj Pleiweis posodobile slaščičarke iz BIC Ljubljana. Ljubljanski štrukelj je pomemben del kulturne dediščine in gastronomske ponudbe naše prestolnice, recept zanj pa velja za najstarejši zapisan recept štruklja v prvi izvirni slovenski kuharici iz leta 1868, Slovenski kuharici. Recept za originalen ljubljan... odprta kuhinja več »

Več iz medija

Motovilec z jabolki in panceto

Solata, okoli katere se splača malce motoviliti. To je neverjetno okusna, aromatična in osvežilna zelenjavna skleda, ki popestri obrok. Motovilec spada med... odprta kuhinja več »

Premium domači krompirjevi njoki

Takšni, da bi jih pohvalili tudi kuharski mojstri. Njihova posebnost je v pripravi krompirja. Hiter življenjski tempo nam je v navado položil bližnjice, da vse... odprta kuhinja več »

Francoska jabolčna torta

Zanjo se ni treba delati Francoza, kajti pripravimo jo zelo hitro in enostavno. Rezultat je sočna, rahla in aromatična sladica. Ko pomislimo na francoske... odprta kuhinja več »

Zaviti grisini z makom

 

Ko postrežemo kozarček slovenskega piva, zraven pripravimo še domače grisine. Kaj se najbolje poda k vrčku piva? Verjetno tudi grisini! Ti so narejeni zelo... odprta kuhinja več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Večer Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Mladina Ekipa Necenzurirano Insajder Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo