Imenitno sladico so na podlagi recepta iz prve izvirne slovenske kuharice Magdalene Knafelj Pleiweis posodobile slaščičarke iz BIC Ljubljana. Ljubljanski štrukelj je pomemben del kulturne dediščine in gastronomske ponudbe naše prestolnice, recept zanj pa velja za najstarejši zapisan recept štruklja v prvi izvirni slovenski kuharici iz leta 1868, Slovenski kuharici. Recept za originalen ljubljan... odprta kuhinja več »
Več iz medija
Bučna juha s skrivno sestavino za še več okusa
Bučna juha ima sama po sebi dokaj enodimenzionalen okus, zato ji moramo dodati nekaj kislega, da jo poživimo. odprta kuhinja več »
Rižev narastek ima konkurenco: preizkusite različico iz koruznega...
Ste že poskusili narastek iz koruznega zdroba? Sladica, ki jo je navdihnila domača polenta, navduši s prijetno sladkobo in mehko teksturo. odprta kuhinja več »
5 super idej, kaj vse lahko skuhamo iz korenja, ki se nam valja v...
Na kup smo zbrali pet preverjenih (in okusnih) načinov, kako porabiti tisto korenje, ki že nekaj dni potrpežljivo čaka, da se mu posvetimo. odprta kuhinja več »
Pečeno zelje, ki prekaša marsikatero jesensko klasiko
Zelje ne bo nikoli več dolgočasno, če ga glaziramo, spečemo v pečici in ponudimo na kremi iz jogurta. odprta kuhinja več »
Plazma kocke z makom in belo čokolado – preprosta sladica brez...
Preproste makove kocke brez peke – mehka, sočna in aromatična sladica, ki se spogleduje z bajadero. odprta kuhinja več »
Kremne juhe: navodila in recepti, da bodo še posebno v...
Zbrali smo nekaj namigov za pripravo popolnih jesenskih juh, od bučne do kostanjeve; ste že poskusili radičevo? odprta kuhinja več »
Japonske palačinke: puhasta popolnost, ki se stopi v ustih
Odkrijte skrivnost japonskih palačink – puhastih kot oblak, nežnih kot sufle. Trik je v pravilni tehniki stepanja beljakov. odprta kuhinja več »
Puding iz mošta: čudovita jesenska sladica brez dodanega sladkorja, ki so jo...
Starodavna, preprosta, a božanska sladica iz časov, ko nič ni šlo v nič. odprta kuhinja več »