Zanimalo nas je, kako kupiti najboljše češnje, kajti cena nikoli ni nizka. Se splača malo potruditi in imeti znanje. Kaj vprašati prodajalca, katero sorto izbrati, če jih ima več. Pet vasic v slikovitih in med Slovenci zelo priljubljenih Brdih bo danes in jutri prizorišče poklona čudovitemu sadežu, ki skupaj z jagodami pomeni najboljše, kar prinese… odprta kuhinja več »
Več iz medija
Kisanje zelja: pravila, brez katerih ni uspeha
Sezona kislega zelja je vse bližje in morda kdo razmišlja, da bi ga pripravil kar sam. Katere sorte so primerne in kako se sploh lotimo dela? Zimske jedilnike... odprta kuhinja več »
Preprosta torta naših babic, narejena iz sestavine, ki jo jemo vsak...
Kako iznajdljive so bile naše babice – torto so pripravile kar s tem pekarskim izdelkom, brez katerega si marsikdo ne predstavlja obroka. Radi se ozremo v... odprta kuhinja več »
Tomaž Habjan: solate bi lahko prodal, kolikor bi hotel
Tomaž Habjan je točno tak kmet, kakršnega bi si sama želela za svojega dobavitelja: mlad, izobražen, ekološki, realističen in analitičen. Je eden od kmetov, ki... odprta kuhinja več »
Jajca s feta sirom: nova obsesija z družbenih omrežij
Trend, ki smo ga zasledili na družbenih omrežjih, poudarja dve sestavini: jajca in feto; kako si jih največkrat pripravite – na oko ali umešana? Čeprav poznamo... odprta kuhinja več »
Tedenski jedilnik: »Simpl kot pasulj«
Ko nam zmanjka idej, je lahko kuhanje kosila naporno opravilo. A če si že v začetku tedna zamislimo, kaj bi jedli v naslednjih dneh, se vse skupaj lahko... odprta kuhinja več »
Tri zanimivosti iz sveta švicarske čokolade, ki vas bodo...
Ob sladkanju v prvi Lindtovi trgovini v Sloveniji smo poiskali nekaj zabavnih podatkov, ki so tesno povezani s to priljubljeno švicarsko čokolado. Te dni so v... odprta kuhinja več »
Ago Špacapan: rojen je bil v gostilni in ta danes odseva...
Ago Špacapan sredi Komna že desetletje vodi Špacapanovo hišo, ki zdaj nosi tudi zeleno Michelinovo zvezdico. Ago Špacapan je pred desetimi leti v kraški vasi... odprta kuhinja več »
Urška Šobak: kulinarična raziskovalka, ki pred pozabo rešuje recepte naših...
Urška Šobak obožuje kulinariko in je prav zaljubljena v recepte naših babic. Kmalu bo izšla njena prva knjiga z naslovom Ej, babi, tega mi pa nisi pokazala. V... odprta kuhinja več »