Odličen recept za ravno prav sladko jagodno marmelado so nam narekovali na gorenjski kmetiji Markuta, ki stoji v Čadovljah. Tam se družina že vrsto let ukvarja s sadjarstvom. Marsikaj imajo: na jesen so to jabolka in hruške, trenutno obirajo šparglje, kmalu pridejo na vrsto jagode (ki so tu zrele nekoliko kasneje kot v preostanku Slovenije),… odprta kuhinja več »
Več iz medija
Naši favoriti za fižolove jedi, ki jih obožujete
Preprosti fižolovi recepti za jesen: na mizi ne smejo manjkati fižolovka, fižol v solati in klasični matevž. odprta kuhinja več »
Nedeljsko kosilo: passatelli – zakuha za juho, boljša od...
Passatelli so krušne testenine s parmezanom, ki jih skuhamo v juhi, ta pa postane še bolj krepka in dišeča. odprta kuhinja več »
Pretepeni štrukeljčki: čudovita jed, ki jo skuhamo v juhi iz kisle...
Tako imenovani pretepeni štrukeljčki so mnogim poznani le iz legend, mi pa imamo recept iz nove knjige Urške Fartelj. odprta kuhinja več »
Najhitrejši jabolčni zavitek: sladka gužvara
To je najhitrejši štrudelj na svetu, pravi Mirjam Grilc, ki je iz sirove gužvare ustvarila sladko jabolčno različico. odprta kuhinja več »
Portokalopita: preprost kolač iz vlečenega testa, ki navduši s...
Sočna grška portokalopita – kolač iz vlečenega testa, grškega jogurta in pomarančnega sirupa. Enostaven recept, ki zadiši po soncu! odprta kuhinja več »
Bučna juha s skrivno sestavino za še več okusa
Bučna juha ima sama po sebi dokaj enodimenzionalen okus, zato ji moramo dodati nekaj kislega, da jo poživimo. odprta kuhinja več »
Rižev narastek ima konkurenco: preizkusite različico iz koruznega...
Ste že poskusili narastek iz koruznega zdroba? Sladica, ki jo je navdihnila domača polenta, navduši s prijetno sladkobo in mehko teksturo. odprta kuhinja več »
5 super idej, kaj vse lahko skuhamo iz korenja, ki se nam valja v...
Na kup smo zbrali pet preverjenih (in okusnih) načinov, kako porabiti tisto korenje, ki že nekaj dni potrpežljivo čaka, da se mu posvetimo. odprta kuhinja več »

