V Goriških brdih že zorijo češnje, a so kar 80 % zgodnjega pridelka pobrali lanska suša ter letošnja pozeba in deževje; čudovite so v sladkih biskvitih, presežek spremenimo v marmelado. Konec maja so začele zoreti češnje; z malo sreče, letošnji pridelek je sicer količinsko precej slabši, jih bomo zobali še ves junij. V Brdih, kjer… odprta kuhinja več »
Več iz medija
Motovilec z jabolki in panceto
Solata, okoli katere se splača malce motoviliti. To je neverjetno okusna, aromatična in osvežilna zelenjavna skleda, ki popestri obrok. Motovilec spada med... odprta kuhinja več »
Premium domači krompirjevi njoki
Takšni, da bi jih pohvalili tudi kuharski mojstri. Njihova posebnost je v pripravi krompirja. Hiter življenjski tempo nam je v navado položil bližnjice, da vse... odprta kuhinja več »
Francoska jabolčna torta
Zanjo se ni treba delati Francoza, kajti pripravimo jo zelo hitro in enostavno. Rezultat je sočna, rahla in aromatična sladica. Ko pomislimo na francoske... odprta kuhinja več »
Juha, ki ji pravijo penicilin italijanskih babic
Tole domače zdravilo nam bo v hladnejši polovici leta prišlo še kako prav. Dnevi so vse hladnejši in vse bolj pogosto si zaželimo, da se na mizi znajde juha... odprta kuhinja več »
Zaviti grisini z makom
Ko postrežemo kozarček slovenskega piva, zraven pripravimo še domače grisine. Kaj se najbolje poda k vrčku piva? Verjetno tudi grisini! Ti so narejeni zelo... odprta kuhinja več »
Novi vodnik po slovenskih pivovarnah
Projekt BeerPass združuje 15 pivovarjev, njegovo bistvo pa je spoznavanje različnih pivovarn in stilov te pijače ter obiskovanje Slovenije. Minuli mesec, ob... odprta kuhinja več »
Najbolj preprosta metoda, kako olupimo bučo
Sezona buč je tu. Da preprečimo morebitne kuhinjske nesreče, preverimo, kako se z njimi rokovati. Že cel september sestavljamo seznam jesenskih receptov, ki... odprta kuhinja več »
Jabolčni krofi za jesensko sladkanje
Tudi jeseni lahko zadiši po krofih. Takšnih z jabolčnim okusom, saj jih pripravimo s povretim jabolčnim sokom. Najboljši so pravkar ocvrti, še malce topli.... odprta kuhinja več »