Guillaume Iskandar je chef leta 2023 v Srbiji, pravijo pri vodniku Gault & Millau, ki v tej državi izhaja od lani in je malo povezan tudi s slovenskim, prek iste direktorice Mire Šemić. »Vesel sem, da so me vzeli za svojega. Pa tudi tega, da gremo zdaj vsi na Balkanu v isto smer: kul in… odprta kuhinja več »
Več iz medija
Katere češnje so najboljše, smo vprašali briškega...
Zanimalo nas je, kako kupiti najboljše češnje, kajti cena nikoli ni nizka. Se splača malo potruditi in imeti znanje. Kaj vprašati prodajalca, katero sorto... odprta kuhinja več »
Bezgova kupola: hitro narejena kremasta sladica brez peke
Prava radost za vse ljubitelje teh romantičnih in neverjetno aromatičnih cvetov. Z malo dela in popolnoma brez prižiganja pečice boste ustvarili sladico, ki je... odprta kuhinja več »
Zelo preprosto: polnjena štruca iz vlečenega testa
V hrustljavem plaščku se skrivajo zvitki iz špargljev, sira in šunke, ki tvorijo pravo presenečenje za oko. Prigrizek je našo pozornost pritegnil na... odprta kuhinja več »
Klasike z Yasko: Pavlova
Pavlova je svetovno znana klasika. To je kraljica poletnih sladic, verjetno tudi zato, ker je neznansko fotogenična! Pripravljena je na osnovi meringe, kar... odprta kuhinja več »
Koktajli in miksologija: Križanke bo zavzela Brina
Že to soboto, 3. junija, bo v Križankah med 17. uro in polnočjo festival koktajlov in miksologije. V prestolnico bo prvo junijsko soboto prispela prenovljena... odprta kuhinja več »
Bizaren trik, ki preprečuje, da bi iz hladilnika vele neprijetne...
Na družbenih omrežjih, kjer trenutno kroži video, celo namigujejo, da to zvijačo uporabljajo v hotelskih kuhinjah. Ko odpremo vrata hladilnika, lahko pogosto... odprta kuhinja več »
Jagodna marmelada, kot jo skuhajo na gorenjski kmetiji: hitro narejena in...
Odličen recept za ravno prav sladko jagodno marmelado so nam narekovali na gorenjski kmetiji Markuta, ki stoji v Čadovljah. Tam se družina že vrsto let ukvarja... odprta kuhinja več »
Češnje: takšna bo letos cena za kilogram
V Goriških brdih že zorijo češnje, a so kar 80 % zgodnjega pridelka pobrali lanska suša ter letošnja pozeba in deževje; čudovite so v sladkih biskvitih,... odprta kuhinja več »