Med svežimi zelišči, ki jih vsakodnevno uporabljamo v kuhinji, visoko mesto zaseda peteršilj. Tako bomo bliskovito ločilo steblo od lističev. Pogosto kupimo velik šop peteršilja, ne da bi razmislili, kako ga bomo uporabili. Lahko ga postavimo v kozarec s svežo vodo in bo nekaj dni ohranil svežino, pri čemer je vodo dobro menjati vsak dan.… odprta kuhinja več »
Več iz medija
Koktajli in miksologija: Križanke bo zavzela Brina
Že to soboto, 3. junija, bo v Križankah med 17. uro in polnočjo festival koktajlov in miksologije. V prestolnico bo prvo junijsko soboto prispela prenovljena... odprta kuhinja več »
Bizaren trik, ki preprečuje, da bi iz hladilnika vele neprijetne...
Na družbenih omrežjih, kjer trenutno kroži video, celo namigujejo, da to zvijačo uporabljajo v hotelskih kuhinjah. Ko odpremo vrata hladilnika, lahko pogosto... odprta kuhinja več »
Jagodna marmelada, kot jo skuhajo na gorenjski kmetiji: hitro narejena in...
Odličen recept za ravno prav sladko jagodno marmelado so nam narekovali na gorenjski kmetiji Markuta, ki stoji v Čadovljah. Tam se družina že vrsto let ukvarja... odprta kuhinja več »
Češnje: takšna bo letos cena za kilogram
V Goriških brdih že zorijo češnje, a so kar 80 % zgodnjega pridelka pobrali lanska suša ter letošnja pozeba in deževje; čudovite so v sladkih biskvitih,... odprta kuhinja več »
Kosilo iz enega pekača: pečene ribe z zelenjavno prilogo
Zraven rib lahko kar v enem pekaču pečemo vso sezonsko zelenjavo, na primer korenje, papriko, bučke. V pečici lahko pečemo različne vrste rib, med morskimi so... odprta kuhinja več »
Rikotina krema z limono in jagodami: pripravljena je, še preden lahko rečeš...
Lahka, sadna, sladka in rahla – tako lahko na hitro opiševa ključne lastnosti dobre osvežilne pomladne sladice. Krema iz rikote in limone je nežna in prijetno... odprta kuhinja več »
Trendovske školjke na kulinarični sceni
Nenadoma marsikje pri nas opažamo ostrige, zato smo poklicali Mateja Fišerja, ki je o njih nedavno napisal knjigo. Opazili smo jih v novi obedovalnici Aftr... odprta kuhinja več »
Jagodni džem z bezgom
Ta džem imajo še posebej radi otroci. Jagode lahko nadomestimo s češnjami ali mešanico jagod in rabarbare, pikantnejšo noto pa dodamo z nekaj sveže naribanega... odprta kuhinja več »