Peteršilj je dekoracija kuhinjskega pulta in tudi krožnikov; posušen je popolnoma drugačnega okusa. Težko bi našla kaj bolj vsakdanjega v kuhinji, kot je šopek peteršilja. Goji ga vsak vrtičkar, saj ni pravega vrta brez peteršilja in krta. Zel je dekoracija kuhinjskega pulta in, če je kuharica dobre volje, tudi krožnikov. Je zaključek večine receptov. Ko… odprta kuhinja več »
Več iz medija
Najbolj preprosta metoda, kako olupimo bučo
Sezona buč je tu. Da preprečimo morebitne kuhinjske nesreče, preverimo, kako se z njimi rokovati. Že cel september sestavljamo seznam jesenskih receptov, ki... odprta kuhinja več »
Jabolčni krofi za jesensko sladkanje
Tudi jeseni lahko zadiši po krofih. Takšnih z jabolčnim okusom, saj jih pripravimo s povretim jabolčnim sokom. Najboljši so pravkar ocvrti, še malce topli.... odprta kuhinja več »
Najlepši bučni njoki, ki očarajo, še preden jih pokusite
Smo pripravljeni na vse odlične jedi, ki jih bomo to jesen pripravili iz buč? Jesen je tudi uradno tukaj, mi pa že sestavljamo seznam jedi, ki pritičejo temu... odprta kuhinja več »
Kisanje zelja: pravila, brez katerih ni uspeha
Sezona kislega zelja je vse bližje in morda kdo razmišlja, da bi ga pripravil kar sam. Katere sorte so primerne in kako se sploh lotimo dela? Zimske jedilnike... odprta kuhinja več »
Preprosta torta naših babic, narejena iz sestavine, ki jo jemo vsak...
Kako iznajdljive so bile naše babice – torto so pripravile kar s tem pekarskim izdelkom, brez katerega si marsikdo ne predstavlja obroka. Radi se ozremo v... odprta kuhinja več »
Tomaž Habjan: solate bi lahko prodal, kolikor bi hotel
Tomaž Habjan je točno tak kmet, kakršnega bi si sama želela za svojega dobavitelja: mlad, izobražen, ekološki, realističen in analitičen. Je eden od kmetov, ki... odprta kuhinja več »
Jajca s feta sirom: nova obsesija z družbenih omrežij
Trend, ki smo ga zasledili na družbenih omrežjih, poudarja dve sestavini: jajca in feto; kako si jih največkrat pripravite – na oko ali umešana? Čeprav poznamo... odprta kuhinja več »
Tedenski jedilnik: »Simpl kot pasulj«
Ko nam zmanjka idej, je lahko kuhanje kosila naporno opravilo. A če si že v začetku tedna zamislimo, kaj bi jedli v naslednjih dneh, se vse skupaj lahko... odprta kuhinja več »