Za pripravo hitrih mesnih kroglic smo se že poigrali s čevapčiči, odlično pa se odrežejo tudi dobre domače pečenice. Pri ustvarjanju okusa in teksture prav posebnih, Ikejinih mesnih kroglic, ki so nam bile navdih za to jed, je tesno sodeloval tudi ustanovitelj podjetja Ingvar Kamprad, točen recept zanje je strogo varovana skrivnost, a na spletu… odprta kuhinja več »
Več iz medija
Kako dolgo lahko hranimo mleto meso v hladilniku in...
Zavojček mletega mesa je pogosto na zalogi, saj lahko iz njega nastane nešteto odličnih jedi. Mleto meso je zelo priljubljena sestavina, pogosto pa se na naših... odprta kuhinja več »
Trik, ki ga preprosto morate poznati za hitro smukanje...
Med svežimi zelišči, ki jih vsakodnevno uporabljamo v kuhinji, visoko mesto zaseda peteršilj. Tako bomo bliskovito ločilo steblo od lističev. Pogosto kupimo... odprta kuhinja več »
Vse to lahko naredite iz lističev za lazanjo
Ne glede na to, koliko plasti ima lazanja, se nam zdi, da celega paketa testenin zanjo nikoli ne porabimo v celoti. Ravno iz tega razloga se danes ukvarjamo z... odprta kuhinja več »
Tako preprečite, da bi se oblačila in prostor med kuhanjem navzeli vonja po...
Prijetno je, ko med kuhanjem naš dom lepo diši, ko pa je kosila enkrat konec, si želimo, da bi vonj po hrani lahko hitro izbrisali. Kadar kuhamo, smo veseli,... odprta kuhinja več »
Ko boste naslednjič kupovali testenine, bodite pozorni na to...
Ste že slišali za bakrene testenine? Imajo bolj grobo teksturo, ki nastane zaradi priprave v kalupih, nanje se omaka bolje oprime. Testenine, ki veljajo za eno... odprta kuhinja več »
Regrat s toplo omako, ki je pravi hit v priljubljeni ljubljanski...
Ni ga čez prvi regrat, ki si ga privoščimo v veliki skledi s krompirjem in jajcem. Tako pripravljena solata navduši prav vse. Andreja Beloviča, ki ima na... odprta kuhinja več »
Žiga Gabrovec, z ljubeznijo do piva: recept za pijano...
Premium kuharija: 4 premium kuharji x 4 Union premium pivo = 16 premium receptov. Pozabite na Chef’s table, Michelinove zvezdice, zapleteno molekularno... odprta kuhinja več »
Pohorka: edina slovenska šalotka specialiteta v kulinariki
Pohorka je bila ogrožena sorta, od leta 2019 si prizadevajo za njeno ohranitev; uporabna za vse vrste slanih jedi, za omake ali prelive, tudi juhe. Šalotka... odprta kuhinja več »