Za pripravo hitrih mesnih kroglic smo se že poigrali s čevapčiči, odlično pa se odrežejo tudi dobre domače pečenice. Pri ustvarjanju okusa in teksture prav posebnih, Ikejinih mesnih kroglic, ki so nam bile navdih za to jed, je tesno sodeloval tudi ustanovitelj podjetja Ingvar Kamprad, točen recept zanje je strogo varovana skrivnost, a na spletu… odprta kuhinja več »
Več iz medija
Ta vložena repa vas bo presenetila: rožnati shranek, ki...
Bližnjevzhodni način, ki nam pokaže, kako posebna je lahko vložena repa. Hitro kisanje, hitra poraba, čudovit videz. odprta kuhinja več »
Galeta s slivami in makom brez kompliciranja: najbolj preprosta jesenska...
Galette (galeta) je francoska rustikalna pita. Njeno bistvo sta hrustljavo masleno testo in sočen nadev. Oblika je prosta, ima zavihan rob. odprta kuhinja več »
Recept za bučno juho – skrivnost, zakaj nas vsako jesen očara znova in...
Juhe so v naših kuhinjah simbol jeseni: so topla jed, ki nas spomni na otroštvo in dom. Kakšno mesto pa ima med njimi bučna juha? odprta kuhinja več »
Rižev narastek, ki je postal hit tiktoka na profilu Odprta kuhinja – Preizkusite ga...
Mirjam Grilc deli recept za puhast rižev narastek, ki bo prebudil spomine in navdušil tudi tiste, ki ga običajno ne marajo. odprta kuhinja več »
Skoraj pozabljena jed iz mletega mesa
Mesno štruco in pečenko štefani poznamo vsi, a se priprave redko lotimo; kakšno naj bo meso in kako jed oblikujemo, nam je razkril Janez Ferlan. odprta kuhinja več »
Pripravite maroški lonec (tajine) s piščancem in zelenjavo
Za vas imamo okusen maroški tajine, ki ga lahko skuhate tudi brez posebne posode – enostaven recept za vsakogar! odprta kuhinja več »
Rebrast jabolčni štrudelj, za katerega sploh ne potrebujemo...
Brez pekača in brez frke. Tule je kavelj samo v zabavni pripravi, da ni vedno enako. odprta kuhinja več »
Klasike z Yasko: Mandljeva (frangipane) pita
Ta elegantna francoska mojstrovina je tako za tiste, ki imajo radi preproste sadne sladice, kot tiste, ki iščejo rahlo prefinjene, a ne pretirano sladke okuse,... odprta kuhinja več »