nedelja, 28. december 2025

Zgodbe o tatarskem biftku, ki se, če je pravi, nikoli ne melje

»Tatari so večji surov kos mesa potisnili pod sedlo in med ježo se je to meso počasi speštalo in postalo mehko. In tako je nastal tatarc,« ob mizi rad pomodruje kak starejši stric, medtem ko rdeče mleto meso nanaša na pogret kruhek, ki ga je prej obvezno podmazal z maslom. No, to je sicer bolj mit kot resnica, ki pa je priljubljeni decembrski jedi dejansko dala ime. Prvo zablodo smo tako razrešil... dnevnik več »

Več iz medija

Zakaj nas je strah?

Množične histerije so v zgodovini že večkrat močno vplivale na našo družbo. Gre za pojav, pri katerem se strah, tesnoba ali nenavadno vedenje razširijo med... dnevnik več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Večer Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Forbes Mladina Ekipa Necenzurirano Preiskovalno Info360 Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo