Ministrstvo za zdravje je leta 2019 potrdilo pobudo Nacionalnega inštituta za javno zdravje za pripravo nacionalnih strokovnih smernic, ki ponujajo jasna, na dokazih temelječa priporočila za vse populacijske skupine. prehrana.si več »
Več iz medija
Predstavitev slovenskih smernic za zadostno preskrbljenost z vitaminom...
Ministrstvo za zdravje je leta 2019 potrdilo pobudo Nacionalnega inštituta za javno zdravje za pripravo nacionalnih strokovnih smernic, ki ponujajo jasna, na... prehrana.si več »
Zamenjajmo bel kruh s polnozrnatim
Raziskavo sestave kruha so izvedli na Inštitutu za nutricionistiko, zajela pa je 58 vzorcev kruha, v katerih je bila laboratorijsko določena vsebnost... prehrana.si več »
Teden slovenske hrane 2025
Slovenija letos med 17. in 23. novembrom že drugič obeležuje teden slovenske hrane. Pobuda želi okrepiti zavedanje o pomenu lokalne hrane ter spodb... prehrana.si več »
Svetovni dan sladkorne bolezni 2025
Ob Svetovnem dnevu sladkorne bolezni, ki ga obeležujemo vsako leto 14. novembra je NIJZ z Ministrstvom za zdravje pripravil nacionalno konferenco, ki je... prehrana.si več »
Vabilo na dogodek: Dober večer, znanost: Prehrana jutrišnjega...
Knjižnica Domžale bo 17. novembra 2025 ob 18. uri gostila pogovorni večer "Dober večer, znanost" prehrana.si več »
Zakaj je stročnice in žita priporočljivo namakati?
prehrana.si več »
Teden ozaveščanja o podhranjenosti 2025
eden ozaveščanja o podhranjenosti, ki poteka vsako leto novembra pod okriljem Evropskega združenja za klinično prehrano (ESPEN), opozarja na pomen pravočasnega... prehrana.si več »
Read More
prehrana.si več »

