Raziskavo sestave kruha so izvedli na Inštitutu za nutricionistiko, zajela pa je 58 vzorcev kruha, v katerih je bila laboratorijsko določena vsebnost prehranske vlaknine. prehrana.si več »
Več iz medija
Predstavitev slovenskih smernic za zadostno preskrbljenost z vitaminom...
Ministrstvo za zdravje je leta 2019 potrdilo pobudo Nacionalnega inštituta za javno zdravje za pripravo nacionalnih strokovnih smernic, ki ponujajo jasna, na... prehrana.si več »
Zamenjajmo bel kruh s polnozrnatim
Raziskavo sestave kruha so izvedli na Inštitutu za nutricionistiko, zajela pa je 58 vzorcev kruha, v katerih je bila laboratorijsko določena vsebnost... prehrana.si več »
Teden slovenske hrane 2025
Slovenija letos med 17. in 23. novembrom že drugič obeležuje teden slovenske hrane. Pobuda želi okrepiti zavedanje o pomenu lokalne hrane ter spodb... prehrana.si več »
Svetovni dan sladkorne bolezni 2025
Ob Svetovnem dnevu sladkorne bolezni, ki ga obeležujemo vsako leto 14. novembra je NIJZ z Ministrstvom za zdravje pripravil nacionalno konferenco, ki je... prehrana.si več »
Vabilo na dogodek: Dober večer, znanost: Prehrana jutrišnjega...
Knjižnica Domžale bo 17. novembra 2025 ob 18. uri gostila pogovorni večer "Dober večer, znanost" prehrana.si več »
Zakaj je stročnice in žita priporočljivo namakati?
prehrana.si več »
Teden ozaveščanja o podhranjenosti 2025
eden ozaveščanja o podhranjenosti, ki poteka vsako leto novembra pod okriljem Evropskega združenja za klinično prehrano (ESPEN), opozarja na pomen pravočasnega... prehrana.si več »
Read More
prehrana.si več »

