petek, 7. november 2025

Saltimbocca: Največja kulinarična prevara Rima, ki jo je oboževal tudi Churchill

To je tanka rezina telečjega mesa, ovita v listič pršuta in žajblja, popečena na maslu in zalita z belim vinom in velja za eno najbolj prepoznavnih jedi rimske kuhinje. Ime izhaja iz italijanske fraze saltare in bocca, kar po slovensko dobesedno pomeni skočiti v usta, kar naj bi opisovalo to, kako zelo okusna je ta jed. dnevnik več »

Več iz medija

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Večer Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Forbes Mladina Ekipa Necenzurirano Preiskovalno Info360 Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo