Letošnja tema je »Z roko v roki za boljšo hrano in boljšo prihodnost«, z njo pa želi FAO spomniti na premišljeno in trajnostno porabo hrane ter poudariti lokalno in sezonsko pridelano hrano. prehrana.si več »
Več iz medija
Svetovni dan hrane 2025
Letošnja tema je »Z roko v roki za boljšo hrano in boljšo prihodnost«, z njo pa želi FAO spomniti na premišljeno in trajnostno porabo hrane ter poudariti... prehrana.si več »
Vabilo na zaključni dogodek projektov Polno zrno in Šolski...
Na zaključnem dogodku bodo predstavljeni ključni rezultati obeh projektov. prehrana.si več »
Aplikacija Veš, kaj ješ: z novimi podatki do boljših prehranskih...
S skeniranjem črtne kode živila lahko tako potrošniki preverijo že več kot 65.000 živil. prehrana.si več »
Inštitut za nutricionistiko
Inštitut za nutricionistiko, Ljubljana. 59,650 likes · 45 talking about this · 28 were here. Več o zdravem življenskem slogu tudi na Nacionalnem portalu o... prehrana.si več »
Mednarodni dan ozaveščanja o izgubah hrane in odpadni hrani
V letu 2024 smo v Sloveniji zavrgli kar 168.318 ton hrane, kar je 2 % več kot leto prej. prehrana.si več »
Kako prepoznati ekološko pridelana živila?
Ekološka pridelava ima pomembno vlogo pri varovanju okolja, skrbi za dobrobit živali in ohranjanju naravnih virov. prehrana.si več »
Ali izguba telesne mase pomeni, da se bom soočal z lakoto?
Čeprav je za izgubo telesne mase res potreben zmanjšan energijski vnos, to še ne pomeni, da bomo ves čas lačni. prehrana.si več »
Kako bomo ustavili promocijo škodljive hrane?
Umanotera in Zveza potrošnikov Slovenije vabita na posvet, ki bo v torek, 14. oktobra 2025. prehrana.si več »