Meteorološko poletje se počasi izteka, do konca avgusta nas ločita le še dva tedna. Vremenoslovci pa napovedujejo, da bodo ti dnevi precej drugačni od vročinskega vala, ki smo ga občutili še v začetku meseca. Temperature bodo nekoliko nižje od dolgoletnega povprečja, padavin pa bo več kot običajno. Po obdobju stabilnega... e-utrip več »
Več iz medija
Povečan turistični obisk Kočevske
Letošnja poletna turistična sezona na Kočevskem se počasi končuje, a že zdaj je jasno, da bo izjemno uspešna. Po podatkih Zavoda Kočevsko se je v prvih šestih... e-utrip več »
Kakšne temperature prinašajo zadnji izdihljaji poletja?
Meteorološko poletje se počasi izteka, do konca avgusta nas ločita le še dva tedna. Vremenoslovci pa napovedujejo, da bodo ti dnevi precej drugačni od... e-utrip več »
Ta živila ne ustrezajo standardom: Mogoče ste jih imeli za...
Zadnje dni je Slovence presenetilo več javnih odpoklicev priljubljenega izdelka — medu — ki ga pogosto kupujemo in uživamo. Uprava RS za varno hrano,... e-utrip več »
Kočevski košarkar do srebrne medalje
V prejšnjem tednu je v Slovenj Gradcu potekal mednarodni košarkarski turnir za fante do 14 let. V dresu slovenske reprezentance je nastopal tudi član KK... e-utrip več »
Enemu od kršiteljev odrejeno pridržanje
Policisti Policijske postaje Kočevje so v preteklih dneh obravnavali več dogodkov. V četrtek, 14. avgusta 2025, so obravnavali ilegalni prehod državne meje,... e-utrip več »
Na območju Kočevja letos večja škoda
Čeprav Zavod za gozdove Slovenije (ZGS) letos do zdaj ne opaža večjih posebnosti zaradi napada podlubnikov, v avgustu pričakuje vrhunec njihove aktivnosti.... e-utrip več »
Vlaganje živil: Se splača?
Vlaganje živil je ena najstarejših metod shranjevanja hrane, ki ima v Sloveniji dolgo in bogato tradicijo. Še pred pojavom hladilnikov in zamrzovalnikov so... e-utrip več »
Sup: Nepogrešljiv del poletja
Supanje, znano tudi kot stand-up paddleboarding (SUP), je v zadnjih letih postalo ena izmed najhitreje rastočih vodnih aktivnosti na svetu. Čeprav se zdi kot... e-utrip več »