sobota, 22. november 2025

Luštrek in peteršilj je boljše zamrzniti kot posušiti.

Začimbe rastejo v suhem in vročem okolju, zato se je njihova zgradba že privadila na to, da v sebi zadrži najpomembnejše snovi. Tovrstne začimbe svoje zdravilne sestavine in aromo odlično ohranijo tudi po sušenju – paziti moramo le, da jih pri tem ne poškodujemo. Sušenje rastlinam odvzame vodo in nekatera eterična olja, druge sestavine pa novice.si več »

Več iz medija

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Večer Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Forbes Mladina Ekipa Necenzurirano Preiskovalno Info360 Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo