sobota, 16. avgust 2025

Šokantna študija: Zelo predelana hrana poveča tveganje za Parkinsonovo bolezen

Nova obsežna študija je razkrila alarmantno povezavo med uživanjem velikih količin zelo predelane hrane in znatno povečanim tveganjem za razvoj Parkinsonove bolezni. Raziskovalci so ugotovili, da bi lahko že približno dvanajst porcij tovrstne hrane na dan več kot podvojilo verjetnost za pojav bolezni. dnevnik več »

Več iz medija

Kdaj bolnik pride prav

Številke, ki jih izpostavljajo oblasti, kažejo na razcvet slovenskega zdravstva. Število ekip, ki skrbijo za bolnike, se povečuje, navajajo ob praktično vsakem... dnevnik več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Forbes Mladina Ekipa Necenzurirano Preiskovalno Info360 Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo