nedelja, 6. julij 2025

Marko Hedl: Črna kuhinja za novo stoletje

Hribovje na severovzhodu Slovenije, Kozjaku – Mariborčani radi rečejo Kobansko – s svojo kultivirano krajino, griči in slemeni razpršenih kmetij, ločenih z grabami in temnimi gozdi. Težki in skromni pogoji za kmetovanje, danes bi temu morda rekli »sonaravno kmetovanje«, ter neizkoriščanje naravnih virov so pripomogli k temu, da je to podeželje ostalo pristno, tako v outsider.si več »

Več iz medija

Cenzura v postmoderni

 

Vprašanje cenzure umetnosti je danes bolj zapleteno kot kdaj koli prej, saj ne gre več zgolj za prepovedi oblasti, temveč za kompleksen preplet... outsider.si več »

Ana Schnabl: Stopanje na prste

 

Doslej sem napisala najmanj 1.200.000 znakov proznih besedil – eno zbirko kratkih zgodb in tri romane – ter najmanj 2.500.000 znakov drugih tipov besedil tako... outsider.si več »

Teža besede #3: Koncept

 

Ena prvih lekcij, ki jo prejmejo študenti arhitekture, je lekcija o konceptu. »In kakšen je tvoj koncept?« je prvo vprašanje na korekturah. »Koncept naj bo... outsider.si več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Forbes Mladina Ekipa Necenzurirano Preiskovalno Info360 Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo