nedelja, 4. maj 2025

Prata in potica

Gorenjska prata Kruh nareži na kocke. Čebulo drobno nasekljaj in jo prepraži, da postekleni. Meso nareži na kocke. Jajca, juho, kislo smetano in mleko razžvrkljaj, da dobiš gladko zmes. V večji posodi zmešaj kruh, meso, peteršilj, prepraženo čebulo. Vse sestavine zmešaj. Ko se kruh prepoji, oblikuj štruco in jo zavij v mrežico (pečko). Maso daj v pekač, obložen s papirjem za peko, in peci na 170 ... družina več »

Več iz medija

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Forbes Mladina Ekipa Necenzurirano Preiskovalno Info360 Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo