V Poljčanah začenjajo nov projekt, ki bo ustvaril temelje za dolgoročni razvoj trajnostnega turizma na Boču. Za izvedbo so pridobili 25.000 evrov nepovratnih sredstev. Projekt “Boč skozi zgodbe, naravo in inovacije” poteka v partnerstvu Oliver turizma, Planinskega društva Poljčane in Inštituta Seme. Trajal bo 15 mesecev, njegov zaključek pa je predviden junija 2026. Prva aktivnost novice.si več »
Več iz medija
CELJE RADEČE Umrla nemška motoristka
Na cestah Policijske uprave Celje so danes zabeležili četrto smrtno žrtev. Okoli poldneva se je na relaciji med Zidanim mostom in Vrhovim v Radečah smrtno... novice.si več »
ŠENTJUR Za starostnika 24 dodatnih postelj
Občina Šentjur in tamkajšnji dom starejših sta z izbranim izvajalcem ljubljanskim podjetjem Halomojstri podpisali 2,8 milijonov evrov vredno pogodbo za gradnjo... novice.si več »
Pionirke iz Draže vasi so spet državne prvakinje!
Pionirke PGD Draža vas so minuli konec tedna že drugič postale državne prvakinje! V domači vasi so jim pripravili moker in čustven sprejem. Spomnimo, da je... novice.si več »
Nočni ogled muzeja bo na poletno muzejsko noč mogoč tudi v...
Na prvi poletni večer, v soboto, 21. junija, bodo muzejsko poletno noč obeležili tudi v Žalcu, in se tako pridružili vseslovenskemu kulturnemu projektu, ki... novice.si več »
Celjsko: Deseta obletnica gibanja Rastoča knjiga
Gibanje Rastoča knjiga spremlja OŠ Lava že 10 let. V tem času so izdali 9 Rastočih knjig ter 10 koledarjev odličnosti, mojstrstva in etike. »Uspelo nam je... novice.si več »
Knjiga tedna Celjske Mohorjeve: RUMENA NA OBROKE*
* oglasno sporočilo Pohod po rumeni poti Via Alpina Igor Gruber je uspel uresničiti svoje sanje in prehodil Rdečo pot Via Alpina od Monte Carla do Trsta. Po... novice.si več »
Urbanov koncert, že dvajseti
V Kavklerjevi kleti v Jelovcu pri Makolah je 31. maja potekal jubilejni, že 20. Urbanov koncert. Tradicionalni glasbeni večer v prijetnem ambientu kleti... novice.si več »
Sočni browniji po receptu Sare Stegne iz Slovenske Bistrice
Sočni browniji po receptu Sare Stegne iz Slovenske Bistrice Sestavine za pekač 25x40cm * 350 g temne čokolade (najmanj 60 % kakava) * 350 g masla * 8 jajc *... novice.si več »