sobota, 4. oktober 2025

Prekmurska gibanica brez testa

Bistričanka Anja Sobočan predstavlja poenostavljen recept za prekmursko gibanico: brez testa, a vseeno okusna! Postopek V veliki posodi zmešamo moko, sladkor in pecilni prašek (v nadaljevanju suha zmes). Pečico vklopimo na 180 °C. Pekač namastimo in potresemo z drobtinami. V pekač nato postopoma zlagamo plasti – eno suho in nato nadev. Začnemo s suho plastjo: novice.si več »

Več iz medija

Rižota z gobami

Sestavine za 2 osebi: 250 g riža za rižoto  300 g gob (jurčki, lisičke, šampinjoni ali mešanica) večja čebula 3 stroki česna 800 ml zelenjavne jušne osnove  1... novice.si več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Večer Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Forbes Mladina Ekipa Necenzurirano Preiskovalno Info360 Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo