No-till obdelava tal postaja vse bolj priljubljena med kmeti po vsem svetu predvsem zaradi njenih dolgoročnih ekonomskih in okoljskih koristi. Nedavne študije iz ZDA in drugod kažejo, da lahko trajna uporaba te tehnologije prinese številne prednosti za kmete, hkrati pa… geršek več »
Več iz medija
V Kanadi čebulo sadi robot Oz
Medtem ko marsikje po svetu še vedno prevladuje ročno delo pri osnovnih kmetijskih opravilih, so Kanadski kmetje šli že korak dlje. Na kmetiji Adelaide Farms,... geršek več »
Adijo, motika pozdravljen, Polybot!
V Nemčiji se dogaja prihodnost kmetijstva, namreč skupina raziskovalcev razvija robota z umetno inteligenco, ki zna prepoznati solato, izruvati plevel in... geršek več »
Kvantna navigacija
V svetu, kjer so sodobni kmetijski stroji vse bolj odvisni od satelitskih signalov, motnje v delovanju GPS lahko pomenijo pravo nočno moro za pridelovalce.... geršek več »
Trendi, premiki in transformacija prehranskih tehnologij
Globalni pregled FoodTech 500 za leto 2024 poudarja prelomne spremembe v prehranskem tehnološkem sektorju, ki se je znašel v obdobju velikega prilagajanja.... geršek več »
Primerjava 4 UV-C robotov
V zadnjih letih je tehnologija UV-C postala ključna pri zatiranju pepelaste plesni v jagodah, kar je privedlo do razvoja različnih UV-C robotov. Nedavna pobuda... geršek več »
Farmer.Chat – kmetijski svetovalec, ki ne potrebuje odmora
V svetu, kjer se kmetijska proizvodnja srečuje s podnebnimi spremembami, pomanjkanjem delovne sile in pritiskom na povečanje pridelka z manj vložki, prihajajo... geršek več »
Hrana pridelana za okus, ne za pridelek
Na dogodku Regenerative Food Systems Investment (RFSI) Europe v Bruslju so strokovnjaki poudarili, da sodobni prehranski sistem, osredotočen na visoke donose... geršek več »
Regenerativno kmetijstvo kot ena izmed rešitev za...
Kmetijstvo se nenehno razvija, saj so kmetje skozi zgodovino sprejemali nove metode za izboljšanje pridelave. Če je bilo oranje nekoč nepogrešljivo, danes... geršek več »