nedelja, 17. avgust 2025

Domača karbonara s smetano in polžki po receptu Marka Pema iz Gostilne Pem, Straža p

Potrebujemo: – 150–200 g polžkov (testenine) – 4 rumenjake – riban sir (najbolje parmezan ali grana padano) – smetana za kuhanje (odvisno, kakšno kremasto zmes bi radi imeli) – slanina – oljčno olje – sol in poper Postopek: Na štedilnik postavimo lonec vode. Ko zavre, dodamo polžke in malo solimo, kuhajo se 7 minut. V tem novice.si več »

Več iz medija

Bučkini polpeti

Potrebujemo: 2 srednje veliki bučki 2 stroka česna, zmleta nariban parmezan krušne drobtine 2 jajci peteršilj in baziliko sol, poper in olivno olje Naribane... novice.si več »

ŠTAJCAST: Rok Švab

 

Je resnični ljubljenec ljudskih src. Vanje je zlezel s izjemnim glasom, srčnim nasmehom, in s svojo neločljivostjo od najbolj slovenske harmonike. Že več... novice.si več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Forbes Mladina Ekipa Necenzurirano Preiskovalno Info360 Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo