sobota, 13. julij 2024

V slovo: Matjaž Piškur

V torek, 18. junija, so se na trboveljskem pokopališču poslovili od prvega predsednika zasavskih veteranov in poveljnika 87. Območnega štaba TO Trbovlje v času osamosvojitvene vojne. Matjaž Piškur je bil prvi teritorialec Zasavja skupaj z Laškim in Radečami. Sopotniki so ga izjemno cenili, saj je bil dober poveljnik, domoljub in človek. Med vsemi prisotnimi na savus več »

Več iz medija

Na današnji dan: Vida Lasič

Vida Lasič je Zagorjanka, ki je življenje posvetila tehniki. Tudi njeno pisateljsko delo je povezano s tehniko. Slovenci so lahko ponosni na radio Kričač, ki... savus več »

Roglič zapušča Tour

 

Primož Roglič po včerajšnjem padcu na 12. etapi dirke po Franciji ne bo nadaljeval dirkanje na Touru. Dokaj pričakovano odločitev so danes sporočili iz ekipe... savus več »

Primož Roglič spet padel

 

Primož Roglič spet padel Tokrat je imel Primož Roglič spet izjemno smolo na dirki po Franciji. Pred njim je padel eden izmed kolesarjev in ga spodbil. Primož... savus več »

Na današnji dan: Ana Dimnik

 

Na današnji dan, 12. julija 1852,  se je na Peklarjevi domačiji v hrastniškem zaselku Boben rodila Ana Dimnik. Zaradi narodno buditeljske vloge in njene pomoči... savus več »

Julij

 

Spet je čas za poezijo. Zagorski pesnik Vlado Garantini nam je poslal pesem, ki jo je naslovil Julij. V spremnem besedilu je zapisal: »Spoštovani Savus,... savus več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Forbes Mladina Ekipa Necenzurirano Preiskovalno Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo