torek, 23. julij 2024

Na današnji dan: Rezika Koritnik

Na današnji dan leta 2002 je umrla Rezika Koritnik, sopranistka in glasbena urednica na Radiu Slovenija. Bila je solistka Trboveljskih slavčkov, po vojni pa je orala ledino s prvimi radijskimi posnetki narodnih pesmi in arij iz oper in operet. V kultnem filmu Kekec je odpela Mojčino pesem. Rezika Koritnik izhaja iz trboveljske družine. Rodila se savus več »

Več iz medija

Prenovljena cesta v Knezdolu

Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo se je na pobudo Občine Trbovlje lotila prenove več kot 400 metrov dolgega poškodovanega cestnega odseka v... savus več »

Olimpijski kros v Trbovljah

V Trbovljah so pretekli vikend (20 in 21. julija) pripravili tekmovanje gorskih kolesarjev za državne naslove v olimpijskem krosu. Naslova državnih prvakov sta... savus več »

Srečno kamerat!

V sklopu letošnjega festivala Kamerat – festival delavskega filma je Mladinski center Hrastnik v sodelovanju z društvom Slon organiziral produkcijsko delavnico... savus več »

Hišna preiskava v Zagorju

 

Pretekli vikend so zasavski policisti obravnavali pet prometnih nesreč, med njimi hudo nesrečo kolesarja in motorista na cesti Šentgotard-Čemšenik, in dvema... savus več »

Pohod na Blate

 

Člani ZB za vrednote NOB Hrastnik so se 15. junija odpravili na pohod na Blate v spomin na 80 – letnico napada na rudniško vzpenjačo. Del Šlandrove... savus več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Forbes Mladina Ekipa Necenzurirano Preiskovalno Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo